De privéziekenhuizen in Thailand liggen onder vuur nu de overheid hardhandig optreedt tegen de torenhoge declaraties

BANGKOK:- Het handelsdepartement in Thailand verscherpt de controle op particuliere ziekenhuizen en dringt er bij hen op aan mee te doen in de strijd tegen de stijgende medische kosten. De overheid eist transparantie en medewerking van ruim 300 particuliere medische instellingen.

Khun Wattanasak Sur-iam, de directeur-generaal van het Ministerie van Binnenlandse Handel, heeft de teerling geworpen in een poging de kosten van levensonderhoud voor de burgers omlaag te brengen. Tijdens een bijeenkomst met de vereniging van particuliere ziekenhuizen vroeg hij hun medewerking om de strikte naleving van de wet te garanderen.

Om het publiek meer macht te geven, hebben privéziekenhuizen nu de opdracht om duidelijke QR-codes prominent weer te geven, waardoor een directe lijn ontstaat om de medicijnprijzen en servicetarieven te controleren. Bezorgde burgers die discrepanties opmerken, kunnen klachten indienen via de hotline van het ministerie op 1569. Wattanasak heeft snelle actie beloofd.

De handelsdepartement is niet tevreden met alleen QR-codes, maar verhoogt de inzet. Privéziekenhuizen worden nu onder de loep genomen om de aan- en verkoopprijzen van 200 cruciale medicijnen, medische benodigdheden en diverse servicekosten in verband met medische zorg bekend te maken. Deze gedetailleerde uitsplitsing, in opdracht van het Universal Coverage for Emergency Patient (UCEP)-programma, zal door de afdeling nauwkeurig worden onderzocht.

Volgens het UCEP-programma zijn Thaise ziekenhuizen verplicht om tot 72 uur lang spoedeisende gezondheidszorg te bieden, waardoor een vangnet wordt geboden voor mensen in dringende nood, ongeacht het geregistreerde ziekenhuis, zo uw nieuwsbeer in de Bangkok Post.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “De privéziekenhuizen in Thailand liggen onder vuur nu de overheid hardhandig optreedt tegen de torenhoge declaraties”

  1. Een stap in de goede richting. Als buitenlander krijg je geen hospitalisatie-medische verzekering of betaal je ze peperduur.
    Ik ga daarom als het nodig is naar een government hospitaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!