Drugsbende in Thailand opgerold, die Yaba-pillen tegen groothandelsprijzen van 10 Baht per stuk aan de man bracht

PHETCHABUN:- De politie in deze provincie heeft de leden van een grote drugsbende gearresteerd en nam daarnaast 1,6 miljoen Yaba-pillen en 3 kilo crystal meth. in beslag.

Uit de informatie bleek dat de groothandelsprijs slechts 10 bat per pil is, het is geen wonder dat zoveel mensen verslaafd zijn aan Yaba in Thailand.  De hoofdcommissaris van politie Phetchabun meldden gisteren de arrestatie van 2 verdachten genaamd, de 32-jarige Satit Teein en de 42-jarige Thanpisit Robru, beide afkomstig uit Phetchabun.  

De verdachten werden gearresteerd samen met bewijsmateriaal, waaronder de drugs, 2 geweren, kogels, 3 telefoons, een tas, 2 eigendomsbewijzen, 2 bankrekeningen en 4 auto’s met een waarde van meer dan 23 miljoen Baht.

De politiecommissaris meldde dat zijn manschappen op 6 mei informatie ontvingen over het feit dat er een grote partij 

Yaba-pillen in 2 huizen in het district Lom Sak, opgeslagen zouden zijn.

De heren Satit en Thanpisit hadden de huizen gehuurd om de drugs op te slaan voordat ze worden gedistribueerd in de provincie en nabijgelegen gebieden.  De politie schat dat de 1,6 miljoen Yaba-pillen 16 miljoen Baht waard zijn, de 3 kilogram crystal meth 3 miljoen Baht en het resterende bewijs samen meer dan 23 miljoen baht.

Na ondervraging van de verdachten gaven ze toe dat er één verdachte was die ontsnapte, genaamd khun Amnaj Kaewpian.  De verdachten zouden de drugs in de huizen opslaan en vervolgens naar verschillende gebieden verplaatsen.

De politie verklaarde verder dat de Yaba-pillen in deze periode extreem goedkoop zijn.  De gemiddelde groothandelsprijs ligt rond de 10 Baht per pil.  De verkoopprijs is ongeveer 30-50 Baht, wat dezelfde prijs is als een normale maaltijd in Thailand.  Het is geen verrassing dat, omdat Yaba-pillen zo goedkoop zijn, zoveel mensen verslaafd zijn aan de drug.  De verdachten wachten nu op vervolging en worden aangeklaagd voor de verkoop van drugs, het bezit van een wapen zonder toestemming, het dragen van het wapen in het openbaar en staan er meer aanklachten op stapel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!