De prijs van kippenvlees vliegt misschien niet door het dak als de regering in Thailand de juiste beslissing neemt.

BANGKOK:- Een regeringscommissie die belast is met het controleren van de prijzen van goederen en diensten is gisteren overeengekomen om kip toe te voegen aan de lijst met gecontroleerde goederen om te voorkomen dat de prijs wordt opgedreven.

De vice-premier en minister van Handel, Khun Jurin Laksanawisit zei dat het Centraal Comité voor de prijzen van goederen en diensten het besluit heeft genomen tijdens zijn vergadering.

De commissie zal een verordening uitvaardigen voor boerderijen die 100.000 kippen of meer houden en voor slachthuizen die minstens 4.000 kippen per dag doden, aldus khun Jurin.

De boerderijen en slachthuizen zullen elke maand aan de autoriteiten moeten rapporteren over het aantal kippen in voorraad en hun kosten, zodat ambtenaren de gecontroleerde prijzen dienovereenkomstig kunnen berekenen, zei Jurin.

Hij zei dat de commissie ook zou eisen dat 55 fabrieken die kippenvoer produceren elke maand hun productiekosten, prijzen en voorraad aan de autoriteiten rapporteren.

De prijs van het kippenvlees stijgt mogelijk niet door het dak als de beslissing van het overheidspanel wordt goedgekeurd. Elke stijging van de prijzen van kippen- en kippenvoer moet eerst worden goedgekeurd door de afdeling Interne Handel, aldus Khun Jurin.

Hij zei dat het besluit van de commissie door het kabinet moet worden goedgekeurd voordat het van kracht wordt, hij voegde eraan toe dat hij het besluit van de commissie volgende week zal voorleggen aan het kabinet.

Nu de kleinhandelsprijs van varkensvlees stijgt tot bijna 300 Baht per kg, heeft het ministerie van Handel de medewerking van boeren en grote retailers gevraagd om de prijzen niet verder te verhogen.  Na twee ontmoetingen tussen het ministerie en boeren en retailers, kost kip 60-75 baht per kg in drie superstores – Big C, Makro en Lotus’s.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!