BREAKING NIEUWS | Het aantal Covid19 controlezones in Thailand verminderd en de drinkuren verlengd

BANGKOK:- De regering zal het aantal Covid-19-controlezones (oranje) verminderen en deze opnieuw als zgn. gele zone met nauw toezicht aanwijzen, omdat de situatie in het land verbetert, zo maakte het CCSA vanmiddag bekend.

Met ingang van 24 januari worden ook de drinkuren in goedgekeurde horecabedrijven waar eten wordt geserveerd, verlengd.

De woordvoerder van het  CCSA, Khun Taweesilp Visanuyothin vertelde vanmiddag dat vanaf aanstaande maandag het aantal oranje zones van 69 naar 44 teruggebracht zal worden, waarbij 25 zones met nauw toezicht (gele) worden herbestemd.  Er bestaan momenteel geen gele zones in Thailand.

De ophanden zijnde veranderingen zijn een reactie op de verbeterende Covid19 situatie in het land, zo verklaarde de woordvoerder 

Het aantal toeristische pilot (blauwe) zones blijft gelijk: acht hele provincies en delen van 18 andere provincies.

De 25 streng bewaakte (gele) provincies zijn Kamphaeng Phet, Chai Nat, Chaiyaphum, Nakhon Phanom, Nakhon Sawan, Narathiwat, Bung Kan, Pattani, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Phrae, Yala, Lampang, Lamphun, Loei, Sakon Nakhon,  Zing Buri, Sukhothai, Suphan Buri, Nong Bua Lam Phu, Ang Thong, Amnat Charoen, Uttaradit en Uthai Thani.

“We moeten de mensen in de 25 provincies bedanken voor hun medewerking aan de ziektebestrijding, en we zullen de beperkingen versoepelen om meer zakelijke en andere activiteiten mogelijk te maken”, zei Dr. Taweesilp.

De acht pilot-provincies voor toerisme zijn Bangkok, Kanchanaburi, Krabi, Chonburi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phangnga en Phuket.

In de oranje zones kunnen maximaal 500 mensen samenkomen en in de gele zones maximaal 1.000.  Beide zones kunnen gebruik maken van schoolgebouwen, met maatregelen voor ziektebestrijding.

Eetgelegenheden mogen in alle zones open, maar alcoholgebruik is verboden bij eetgelegenheden in oranje zones.

In de blauwe en gele zones wordt het alcoholgebruik in eetgelegenheden die voldoen aan de ziektebestrijdingsnormen verlengd van 21.00 uur tot 23.00 uur.

De buurtsupers en markten mogen in alle zones gewoon open. Tentoonstellings- en congrescentra en dergelijke in winkelcentra en hotels mogen evenementen houden met niet meer dan 1.000 deelnemers in oranje zones.  De beperking geldt niet voor de twee andere zones.

De CCSA heeft het thuiswerkbeleid niet verlengd na 31 januari, zei Dr. Taweesilp.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pornprom Satrabhaya
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!