Thaise marine houdt vast aan de in Duitsland gemaakte motor voor Chinese onderzeeër

BANGKOK:- De vice-president van CSOC zal naar verluidt een ontmoeting hebben met de stafchef van de marine, Adm Tharoengsak Sirisawat, om de zaak te bespreken, naar aanleiding van het besluit van Duitsland om de verkoop van zijn MTU 396-onderzeeërmotoren in Chinese onderzeeërs niet toe te staan.

De Royal Thai Navy en China Shipbuilding & Offshore International Co (CSOC) hebben plannen aangekondigd om op 9 juni bijeen te komen om een ​​contractueel geschil te bespreken met betrekking tot een motor die moet worden geïnstalleerd in een S26T Yuan-klasse onderzeeër in aanbouw voor Thailand.

De vice-president van CSOC zal met de stafchef van de marine, Adm Tharoengsak Sirisawat, de zaak gaan bespreken

Het Chinese bedrijf heeft de marine verzocht het contract aan te passen om het gebruik van een in China gemaakt alternatief toe te staan, zoals de MWM 620, waarvan het beweert dat het van dezelfde kwaliteit is.  De Royal Thai Navy houdt zich echter aan de oorspronkelijke voorwaarden van het contract.

Waarnemers zeggen dat CSOC herziene voorwaarden aan de marine zou kunnen aanbieden om het contract af te ronden.  Ze merkten echter op dat de overeenkomst ook kan worden beëindigd als het probleem niet tijdig wordt opgelost.

De oplevering van de onderzeeër staat gepland voor 2024. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!