De premier van Thailand streeft naar een snelle ontwikkeling van de Udon Thani-Nong Khai-spoorweg om de export een boost te geven 

UDON THANI:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft opgeroepen tot een snelle ontwikkeling van de Udon Thani-Nong Khai-spoorlijn om een ​​verbinding te vormen met de hogesnelheidslijn van Laos-China in een poging om de belangrijk zijnde export van het land te vergemakkelijken.

De regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana liet weten dat Premier Prayut verwante organisaties heeft opgedragen de ontwikkeling van het spoorweglogistieksysteem te versnellen.

Hij benadrukte dat het stationsgebied van Udon Thani-Nong Khai een noordoostelijk strategisch punt voor export is, dus het moet geavanceerd en efficiënt zijn en beantwoorden aan de vraag, vooral voor de export van populaire Thaise landbouwproducten.

Van januari tot april 2022 steeg de Thaise export met 13,7 procent, oftewel 97,12 miljard dollar (3,33 biljoen baht), met een topexport bestaande uit landbouwproducten, agro-industriële artikelen en industriële goederen.

De Monthong durian, latex kussens, zijde, moutrijst, asfalt, plastic korrels en Thais eten zijn enkele van de artikelen waar in China veel vraag naar is.

Nu de hogesnelheidslijn Laos-China in bedrijf is, heeft Thailand de mogelijkheid om een ​​verbindend, efficiënt spoorwegsysteem te ontwikkelen om de export naar China te vergemakkelijken.

Thanakorn zei dat Prayut bewegingen volgt en ondersteunt die Thaise producten op de wereldmarkt promoten en tegelijkertijd de logistieke capaciteiten verbetert om het land te helpen een transportcentrum in de Greater Mekong Subregio te worden.

De premier bedankte elke sector voor het oplossen van problemen als ze zich voordoen.  Hij vroeg ook verwante organisaties om samen te werken en het handelsbeleid en een efficiënte logistieke strategie strikt te volgen om concrete resultaten te bereiken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!