De premier van Thailand kan niet langer wachten: 27 landen zouden géén quarantaine-verplichting krijgen

BANGKOK:- Premier Prayuth Chan-ocha zei afgelopen maandag in een televisie-uitzending dat het CCSA vandaag naar verwachting zou bevestigen dat toeristen uit 10 landen, waaronder de VS, het VK, Duitsland, Singapore en China, die op de lijst staan zonder quarantaine in het koninkrijk welkom zouden zijn.

Vandaag schreef de Thaise media, dat het aantal landen dat per 1 november op de groene lijster groter zou kunnen zijn dan door premier Prayut aangekondigd.  Een tweede fase van de heropening zou pas op 1 januari ingaan.

Maar een goed half uur terug bleek dat de premier van Thailand niet langer wil wachten tot het aantal Covid19 infecties verder afneemt of dat er voldoende gevaccineerde mensen in het land zijn.

Er zijn drie bepalingen voor buitenlandse bezoekers van kracht:

1- Ze moeten dubbel gevaccineerd zijn.

2- Ze moeten RT-PCR-tests voor en na aankomst ondergaan.

3- Het is alleen van toepassing op vliegtuigpassagiers (De weg of passagiers over zee zijn niet inbegrepen)

De lijst is samengesteld door het analyseren van gegevens en informatie van de laatste twee weken van Covid-19-statistieken, International Health Regulations 2005 en de GCI Global Advisory Council of Global Covid-19 Index.

Zevenentwintig landen voldoen aan deze criteria: Andorra, Australië, Bahrein, Tsjechië, Dominica, Hong Kong, Hongarije, IJsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macau, Malta, Moldavië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Qatar, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, Taiwan,  Uruguay, Barbados, China en Kroatië.

Duitsland kwalificeert zich als een land met een gemiddeld risico vanwege het aantal vaccinaties dat daar wordt gedaan.

Het VK en de VS lopen een hoog risico, maar komen ook in aanmerking vanwege het aantal vaccinaties dat in die landen wordt gedaan.

Tijdens een bijeenkomst die gisteren in Hua Hin werd gehouden over de heropening van dat resort, kreeg ASEAN NOW te horen dat 20 landen op de niet-quarantainelijst zouden staan, dat bleken er vandaag 27 te zijn.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Eén gedachte over “De premier van Thailand kan niet langer wachten: 27 landen zouden géén quarantaine-verplichting krijgen”

  1. Dus maw , landen met een groetere inbreng zijn groener en klaar voor de lijst , dan landen die minder geld meeslepen ? want timboektoe heeft zo goed als geen problemen nu of gehad zelfs minder gevallen dan een gemiddeld griep seizoen , en dat land staat er niet eens bij ? En whohooooo dubbele spuit gehad , dan een paar keer wat stokken in je neus die doordrenkt zijn met AE vloeistof ( waar ze meer dan 300 producten voor uit de schappen hebben gehaald in europa omdat er sporen van AE gevonden waren , maar een watten staaf die ermee doordrenkt is is geen probleem ? ). Ik wens ze allemaal van harte welkom , jammer dat ze buiten geld , ook niet een beetje gezond verstand meebrengen al die honderden miljoenen toeristen ? die dan na een paar weken de kans lopen dat als weer de grenzen sluiten zoals nu al een paar keer is gebeurd met vrijwillige gijzeling als gevolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!