Bange woongemeenschap in Rayong laten een wilde olifant naar een opvangcentrum deporteren

RAYONG:- Het was gisteren een gigantische klus waarbij meer dan 100 medewerkers van het bureau voor natuurbehoud betrokken waren om een wilde olifant: “Phlai Nga Ge” genaamd van het district Khao Chamao in Rayong naar het Khao Ang Rue Nai Wildlife heiligdom te vervoeren.

Het heiligdom beslaat 643.750 rai van beschermd gebied verspreid over vijf provincies – Chachoengsao, Sa Kaeo, Chanthaburi, Rayong en Chonburi.

De verhuizing kwam nadat dorpelingen die in het Khao Chamao National Park woonden, klachten hadden ingediend bij het departement van nationale parken, dat Phlai Nga Ge om de haverklap uit het park wegliep om hun landerijen te plunderen, wat ertoe leidde dat de gemeenschap trilde van angst voor hun veiligheid.

Gisteren, midden in de nacht gebruikten ambtenaren een verdovingsgeweer om de 40-jarige dikhuid kalm te krijgen voordat ze een bloedtest en fysieke controle van het dier uitvoerden.

Vervolgens gebruikten ze touwen om zijn vier enorme poten  vast te binden om te voorkomen dat hij hem zou smeren en duwden ze hem langzaam met behulp van een graafmachine de vrachtwagen op.

De missie was rond 5 uur ’s ochtends voltooid en de olifant werd kort daarna veilig vervoerd naar Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary, waar hij de rest van zijn leven in alle rust mag doorbrengen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Matichon
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Matichon.Covid19.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!