De vrachtwagenchauffeurs in Thailand dreigen met stakingen als overheid niets doet aan stijgende brandstofprijzen

THAILAND:- De vrachtwagenchauffeurs zullen vanaf 1 november hun protesten gaan opvoeren in een poging om de regering het probleem van de stijgende brandstofprijzen aan te pakken.

Khun Apichart Pairoonrueng, voorzitter van de Thaise associatie van Transport, zei dat de regering niet heeft gereageerd op hun verzoekschrift en geen stappen heeft ondernomen om de stijgende brandstofprijs aan te pakken.  De petitie, ingediend op 18 oktober, gaf de regering zeven dagen om het probleem aan te pakken.

Hij zei echter dat, aangezien er niet gereageerd is, 20 procent van de 400.000 vrachtwagens die in het land actief zijn, of 80.000 vrachtwagens, in staking zal gaan.

Hij zei dat er actie moet worden ondernomen omdat vrachtwagenchauffeurs geen verliezen meer kunnen lijden.  Hij voegde eraan toe dat alle logistieke bedrijven zijn geïnformeerd over de noodzaak van de staking en dat allen dit begrijpen.

Khun Apichart voegde eraan toe dat het protest op 16 november nog verder zal toenemen en dat duizenden vrachtwagens naar Bangkok zullen worden gebracht als de regering niets doet om te helpen.

Hij zei dat in deze etappe van het protest vrachtwagens van 10.00 tot 15.00 uur met een slakkengang door de straten van Bangkok zullen gaan rijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!