De premier bezocht vanmiddag het opgerichte vaccinatiecentrum in het Bang Sue Grand Station en verzekerde dat er voldoende vaccins aanwezig waren.

~HET TOT OP EEN PRIK WETEN~
(Iets tot in details weten)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha bezocht vandaag het Bang Sue Grand Station in de wijk Chatuchak in Bangkok, waar het centrale vaccinatiecentrum werd geopend om het grote publiek te inenten.

De massale vaccinatiecampagne van de regering welke vandaag van start ging voor de mensen die zich vooraf hadden via de Thai Ruam Jai-website en via mobiele operators geregistreerd

Premier Prayut werd vergezeld door minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, minister van Transport Saksayam Chidchob, minister van Binnenlandse Zaken Anupong Paochinda en minister van Digitale Economie en Samenleving Chaiwut Thanakhamanusorn.

U mag er zeker van zijn dat er genoeg vaccins aanwezig zullen zijn voor iedereen, ongeacht hoe u zich hebt geregistreerd”, aldus Prayut.  “De vaccins die we hebben besteld, zullen in grote hoeveelheden in Thailand blijven aankomen, aangezien de wereldwijde vraag naar vaccins nog steeds hoog is.  De regering zal voorrang geven aan vaccinatie in gebieden met een hoog besmettingspercentage of risico op het ontwikkelen van clustergevallen.”

De premier woonde ook een videoconferentiesessie bij met gouverneurs van provincies die maandag ook vaccinatie-eenheden in hun gebieden openden en vroeg hen of alles soepel verliep.  Vervolgens bedankte hij medische professionals voor het opofferen van hun tijd en energie om ervoor te zorgen dat mensen worden gevaccineerd om de virus uitbraak in te dammen.

Het Centraal Vaccinatiecentrum in Bang Sue Grand Station kan tot 10.000 mensen per dag vaccineren en zal worden bemand door meer dan 500 medische professionals per dag.  Het ministerie van Volksgezondheid voert sinds 24 mei testritten uit om ervoor te zorgen dat het vanaf 7 juni mensen kan inenten die zich hebben geregistreerd via de Thai Ruam Jai-website en bij vier mobiele telefoonoperators (AIS, DTAC, True en CAT Telecom).

De registratie is een vereiste, waarbij de vaccinatiecentra geen inloopkandidaten accepteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!