De politie van Phuket verbiedt officieel elektrische scooters van de openbare weg, in het kielzog van ‘scooter-gate’

PHUKET:- Naar aanleiding over het geplaatste stukje ‘The scooter gate” hebben verschillende lezers van mijn blog laten weten dat het om elektrische steps gaat. Vooralsnog nog wil ik u laten weten dat de Nation politie en de Thaise pers spreken over elektrische scooters, dus zou ik het graag bij de Thaise benaming houden.

Hier een vervolg op het  optreden van de “scooter-gate” van vorige week in Patong, de elektrische scooters zijn nu officieel verbannen van alle openbare wegen in Phuket.

De politiebureaus in de provincie hebben gisteren een officieel bericht ontvangen van generaal-majoor Sermphan waarin wordt verduidelijkt hoe de stand-up vorm van scootervervoer, populair bij toeristen op het eiland, niet in de bestaande verkeerswetten past.

Hij verklaarde dat iedereen die betrapt wordt op het rijden op een elektrische scooter op de openbare weg een boete van 10.000 baht kan krijgen op grond van artikel 6 van de motorrijtuigenwet voor het besturen van een niet-geregistreerd voertuig op de openbare weg.

Er bestaan géén rijbewijzen voor elektrische scooters, dus overtreders kunnen ook worden aangeklaagd voor het rijden zonder een rijbewijs voor een bepaald voertuig, zei Sermphan.  Dat komt omdat het departement van transport of land de scooters niet als voertuigen herkent, dus ze kunnen niet worden geregistreerd en er kan geen vergunning worden gegeven voor hun gebruik.

“Elektrische scooters mogen enkel in parken worden gebruikt, maar niet op de weg.”

Anderzijds hebben de gemeenten nog niet aangekondigd of elektrische scooters daadwerkelijk in hun openbare recreatiegebieden bereden worden, zo The Phuket News.

De bestaande straf voor rijden zonder rijbewijs is een boete van maximaal 9.000 baht en/of maximaal 6 maanden gevangenisstraf.  Aan de politie is gevraagd om een ​​waarschuwing te geven alvorens een boete op te leggen of overtreders te arresteren.

Deze berichtgeving volgt op het hardhandig optreden van de “scooter-gate” vorige week, toen de politie in het toeristengebied van Patong vier elektrische scooters in beslag nam en de toeristen arresteerde die ermee op straat reden.

In Phuket zijn elektrische scooters een populaire vorm van vervoer onder toeristen, die gemakkelijk een scootertocht over het eiland kunnen boeken.

De lokale politie waarschuwde dat degenen die betrapt worden op het rijden op niet-geregistreerde voertuigen a zonder méér worden aangeklaagd en beboet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket News
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Phuket News

Eén gedachte over “De politie van Phuket verbiedt officieel elektrische scooters van de openbare weg, in het kielzog van ‘scooter-gate’”

 1. Dat is dua alleen op Phuket!!
  Hoe zit dat met de rest van het land?
  In bkk zit de zaak van ko kessel.
  Die heeft een heel leger van dit soort stepjes rijden
  En je kan een rond tour maken door bkk.
  Gaat dat dan ook in de ban??
  We zullen het wel zien
  Weer regels erbij!!!
  Weer meer beperking in je vrijheid!!!
  Het wordt er niet leuker op daar in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!