De officiële zomertijd in Thailand is begonnen maar met waarschijnlijk flinke stormen

THAILAND:- Het warme zomerseizoen van Thailand is, volgens de Thais Meteorologisch instituut gisteren begonnen. Het instituut maakte dinsdag een einde aan het koude seizoen en schatte dat het warme zomerseizoen tot mei zou duren.  Het seizoen wordt geacht te beginnen wanneer de hoogste temperatuur boven de 35° Celsius komt en het grootste deel van het land gedurende een aanhoudende periode warm weer heeft, aldus het instituut.  

Het begin van de zomer wordt ook aangegeven door een verandering van de windrichting in het noorden van Thailand van noordoost naar zuidzuidoostelijk, voegde het eraan toe.

Het TMD voorspelt de komende drie maanden (maart-mei) 10 procent meer regen dan normaal en sprak de verwachting uit dat de gemiddelde hoogste temperatuur in het noorden van Thailand 0,5° Celsius lager zal zijn dan de seizoensnorm, bij 36° Celsius in het noorden, 35,2° Celsius in het noordoosten, 34,6° Celsius in de centrale regio, 34,1° Celsius in het oosten, 33,4° Celsius in het zuidoosten  kust, 33,° Celsius aan de zuidwestkust en 34,7° Celsius  in Bangkok en de omliggende gebieden.

Ondertussen voorspelt het normale gemiddelde laagste temperaturen in het noorden (22,9),noordoosten (24,1), centrale regio (24,9), oost (25,7), zuidoostkust (24,4), zuidwestkust (24,5) en Bangkok en de omliggende gebieden (  26.5).

 Het instituut waarschuwde voor stormen in maart en april, samen met hagelbuien in sommige gebieden, en adviseerde mensen om hun huizen en buitenstructuren te versterken en hun gewassen te beschermen.

Het zei dat zich eind april-begin mei een depressie of cycloon zou kunnen ontwikkelen boven de kust van Andaman, met zware regenval in de Noord-, Midden- en Zuid-regio’s in combinatie met een groter risico op plotselinge overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!