De politie van Phuket claimt dat ze een verdachte hebben gearresteerd in de moord op de Zwitserse Nicole Sauvain-Weisskopf

PHUKET:- Verschillende Thaise mediakanalen hebben gemeld dat de politie van Phuket een verdachte heeft gearresteerd voor de moord op de Zwitserse toerist, de 57-jarige Nicole Sauvain-Weisskopf.

Een politiecommandant sprak met de media en riep “Goed nieuws” uit en vertelde tegen de aanwezige media dat de zaak “helemaal was afgerond”.  De politie zegt een 33-jarige Birmese man te hebben gearresteerd.  Ze beweren camerabeelden te hebben waarop de verdachte op een motorfiets op de weg in de buurt van de waterval rijdt.

De politie beweert ook dat de man een aantal verwondingen aan zijn lichaam had.

Hoewel er veel Birmezen in Phuket wonen, zitten de meeste actieve arbeiders momenteel opgesloten in arbeiders- en bouwkampen en kunnen ze hun accommodatie niet verlaten.

Als de eerste berichten over een arrestatie van een Birmese staatsburger worden bevestigd, verwacht dan enige reactie van sceptici en sociale media-experts die een litanie van Birmese arbeiders in Thailand hebben zien eindigen als vermeende zondebokken voor veel misdaden die in Thailand zijn gepleegd.

De nationale politiechef van Thailand, generaal majoor Suwat Jangyodsuk, vloog vrijdag naar Phuket om samen met rechercheurs van de Crime Suppression Division het onderzoek naar de zaak te leiden.  De premier oefende ook druk op de lokale politie uit om de zaak snel af te ronden om lange en uitgebreide aandacht aan de zaak te voorkomen.

Wordt vervolgd,

Olleke Bolleke in Zuid Thailand 

Eén gedachte over “De politie van Phuket claimt dat ze een verdachte hebben gearresteerd in de moord op de Zwitserse Nicole Sauvain-Weisskopf”

  1. Ongelofelijk alweer een Birmees hoeveel zitten er al niet onschuldig in de gevangenis wegens moord!!!!Waar hebben zie ineens deze vandaan getoverd gewoon van de weg geplukt zeker ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!