De politie van Pattaya valt restaurant Bali Hai binnen omdat er aan de waterpijp gelurkt werd, iets wat illegaal is in Thailand

PATTAYA:- De politie van Pattaya viel gisteravond rond 22:00 uur een restaurant op de Bali Hai-pier binnen wegens aanbieden van shisha’s ook bekend als baraku of waterpijppijpen), wat zeer illegaal is in Thailand.

Het restaurant in kwestie, Khun Keng Kitchen, ligt direct naast de momenteel gesloten Sky Mountain, die eerder zes keer werd overvallen voor verschillende overtredingen, waaronder het gebruik van waterpijpen. Het was onduidelijk of de twee locaties met elkaar verbonden waren, maar de politie van Pattaya verklaard dat ze dit aan het onderzoeken waren.

De invallen van gisteravond werden persoonlijk geleid door Kunlachart Kunlachai, de hoofdcommissaris van de stadspolitie Pattaya, die verklaarde dat de politie van Pattaya een tip ontving van een “bezorgde burger” dat het restaurant shisha verkocht tegen de Thaise wet in.

Volgens hoofdcommissaris Kunlachart troffen ze bij aankomst in het restaurant meerdere buitenlanders en Thais aan die shisha rookten en alcohol dronken terwijl er luide muziek speelde. Bovendien verklaarde hij dat Covid19-regels zoals sociale afstand en dragen van mondkapjes in de wind geslagen werden.

De politie van Pattaya zette de muziek uit en beval de klanten te vertrekken, maar werden niet gearresteerd. Personeel en management van de locatie werden echter wel gearresteerd en naar het politiebureau aan de beach road gebracht voor verwerking en juridische stappen. Hun namen werden niet vrijgegeven.

De hoofdcommissaris voegde eraan toe dat er ook juridische stappen zouden worden ondernomen tegen de locatie. Shisha is illegaal in Thailand en regeringsfunctionarissen beweren dat dit komt omdat de overheid om de gezondheid van mensen geeft en het verbod om gezondheidsgerelateerde redenen is. Critici beweren echter dat het verbod niets te maken heeft met gezondheid, maar eerder te wijten is aan het feit dat shisha geen belastinginkomsten genereren omdat deze illegaal worden geïmporteerd, en dat het in de winstgevende sigarettenindustrie van prominente individuen en groepen tekort doet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Job Jirasak 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!