De hoofdstad Bangkok gaat 100 zebrapaden van verkeerslichten voorzien 

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) is van plan om voetgangers bediende verkeerslichten te installeren op ongeveer 100 gevaarlijke zebrapaden om de veiligheid te verbeteren, zo vertelde politie luitenant-generaal Sophon Pisutthiwong.

Hij zei dat het werk over twee weken zal zijn voltooid, eraan toevoegend dat er ook AI-bewakingscamera’s zullen worden geïnstalleerd, en dat dit werk naar verwachting binnen een maand zal zijn voltooid, om bestuurders of motorrijders vast te leggen die niet stoppen bij rood licht om voetgangers toe te staan ​​over te steken.

Een kruispunt dat met dergelijke apparaten moet worden uitgerust, is dat in het district Phaya Thai, waar een oogarts van de Chulalongkorn University School of Medicine op 21 januari werd door een junior politieagent werd doodgereden. Het incident veroorzaakte een publieke verontwaardiging en roept op tot meer veiligheid voor voetgangers op zebrapaden.

Luitenant-generaal Sophon Pisutthiwong,zei ook dat arbeiders verschillende zebrapaden verbeterden door de oversteekruimte uit te breiden en ze opnieuw te schilderen voor een goede zichtbaarheid.

Er zijn 3.280 oversteekplaatsen in Bangkok, maar slechts 1.277 daarvan hadden waarschuwingslichten om automobilisten te waarschuwen om langzamer te rijden als ze naderden.  226 hiervan zijn voorzien van drukknopen en slechts 430 zijn rood geverfd.

De adjunct-commissaris van het grootstedelijk politiebureau, generaal-majoor Jirasant Kaewsang-ek, zei dat de boete voor bestuurders die worden betrapt door bewakingscamera’s die de wegcode overtreden momenteel is vastgesteld op een maximum van 1.000 baht, maar in de nabije toekomst zal stijgen tot 4.000 baht.

Hij drong er bij het publiek op aan om foto’s te maken van bestuurders die niet stoppen bij zebrapaden, zodat voetgangers kunnen lopen en ze naar het hoofdkwartier van de Royal Thai Police te sturen, zodat ze een beloning kunnen claimen voor boetes die zijn opgelegd aan overtreders.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS world
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS world

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!