De politie van Pattaya hervat verkeerscontroles met camera’s 

om agenten te trainen en criminaliteit tegen te gaan

PATTAYA:- De politie van Pattaya heeft een verkeerscontrolepost opgezet en voerde scenario’s om te zien hoe de agenten met spontane situaties omgaan. Het controlepunt werd gisteren rond 17 uur opgezet op een kruispunt op de Prathumnak Road. Kolonel Thanapong Phothi, de onlangs nieuw aangestelde hoofdcommissaris politie Pattaya, was bij de controlepost aanwezig.

Kolonel Thanapong vertelde dat hij een groep vrijwilligers een rollenspel liet spelen als nieuwsgierige tieners. Vervolgens zei hij tegen de groep dat ze de officieren van de controlepost moesten bombarderen met vragen als “Is de controlepost legaal?”, “Heeft u de bevoegdheid om deze controlepost op te zetten?” of “Wie geeft u de bevoegdheid?”.

Volgens de politiechef gingen de meeste agenten goed om met de nieuwsgierige tieners en wisten ze elke vraag goed te beantwoorden. Afgezien hiervan was het controlepunt ook bedoeld om ongevallen te verminderen en criminaliteit, zoals rijden onder invloed, af te schrikken.

Als reactie op de angst voor afpersing van toeristen door de politie, wees de politiecommandant erop dat elke agent bij de controlepost “een camera” droeg die de interactie van de agenten met iedereen die ze aanhielden vastlegde.

De aangehouden mensen hoeven zich geen zorgen te maken over hun privacy aangezien de opgenomen beelden in de camera’s minimaal 20 dagen in een computer op het politiebureau worden bewaard om wangedrag van de politie te voorkomen, aldus de politiechef.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!