Cruiseschip “De Queen Mary 2” bezoekt met 2.200 passagiers aan boord de provincie Chonburi

LAEM CHABANG:- Een cruiseschip met meer dan 2.200 toeristen aan boord meerde gisteren aan voor een tweedaags bezoek aan het district Sri Racha, dat naar verwachting 20 miljoen baht voor de provincie Chonburi zal opleveren.

De provinciale gouverneur van Chonburi, Khun Thawatchai Srithong, begroette met zijn gevolg de Queen Mary 2, die afgemeerd lag in Laem Chabang Port A 1 in Si Racha.

Het onder Bermuda-vlag varende schip meerde voor het eerst sinds het uitbreken van de Covid19 pandemie aan in Laem Chabang. 

De 2.204 passagiers en 1.272 bemanningsleden planden verschillende activiteiten tijdens hun tweedaagse bezoek aan de provincie. Volgens gouverneur Thawatchai laat de komst van het cruiseschip zien dat Chonburi klaar is om toeristen te verwelkomen. De toeristische economie in de provincie heeft zich gestaag hersteld sinds de heropening van het land afgelopen oktober.

Tijdens hun tweedaagse verblijf zullen de toeristen verschillende plekken in de provincie bezoeken, zoals Pattaya en Sattahip, waarbij elke toerist ongeveer 10.000 baht uitgeeft, zo schat de gouverneur. 

In totaal zal het bezoek aan de provincie naar verwachting ongeveer 20 miljoen baht opleveren, voegde hij eraan toe.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!