De politie van Hua Hin waarschuwt voor vals geld – hoe vals geld te herkennen?

HUA HIN:- De politie van Hua Hin heeft mensen in Hua Hin, zowel Thais als buitenlanders, gewaarschuwd om op te letten naar vals geld.

De waarschuwing komt nadat de politie onderzoek heeft gedaan naar meldingen van valse biljetten van 1.000 baht die in het gebied in omloop waren.

De politie heeft een vergelijking gemaakt tussen een legitiem biljet en vervalsingen om mensen te helpen het valse geld gemakkelijker te herkennen.

Olleke Bolleke in Thailand somt deze vergelijkingspunten één voor één voor u op:

Aandachtspunt 1: Op een legitiem bankbiljet van 1000 baht heeft de metalen strip een rijke goudgele kleur, vergeleken met de nep waar de metalen strip een groenachtige tint heeft.  Ook zit de metalen strip veel dichter bij de rand van het biljet op het valse biljet.

Aandachtspunt 2: Op een legitieme noot, het beeld van de bloemen die het getal ‘1000’ omcirkelen zal glinsteren in het licht en zal bestaan ​​uit een scherpe, scherpe lijn.  Op de valse tonen glinstert het beeld van de bloem echter niet en zijn de lijnen niet zo scherp of helder.

Aandachtspunt 3: Op een legitieme opmerking, het nummer 0 van de 1000 aan de linkerkant staat naast de metalen strip.  Op het valse biljet is de nul echter veel verder weg.

Nu Hua Hin naar verwachting een opleving van de zaken zal zien als gevolg van de komst van zowel binnenlandse als internationale toeristen die het resort vanaf 1 oktober bezoeken, worden bedrijfseigenaren ook aangespoord om hun personeel te trainen om bankbiljetten die ze ontvangen te onderzoeken.

Als ze denken dat ze vals geld hebben gekregen, moeten ze de direct politie bellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Huahin today 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: HuaHintoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!