De in Thailand verblijvende buitenlanders hebben tot 26 november de tijd om ‘COVID-extensies’ aan te vragen

BANGKOK:-  Buitenlanders die in Thailand verblijven met zogenaamde ‘COVID-verlengingen’ van 60 dagen, kunnen nu een aanvraag indienen om hun verblijf na november te verlengen.

Afgelopen maandag (20 september) heeft Immigration een bevel vrijgegeven om de verlenging van de respijtperiode te bevestigen die is gegeven aan buitenlanders die vastzitten in Thailand als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Voorheen was de deadline voor COVID-verlengingen 27 september 2021. De nieuwe order bevestigt echter dat de respijtperiode is verlengd tot 26 november 2021.

Dit betekent dat als iemand eind november een verlenging van 60 dagen zou aanvragen, hij of zij toestemming zou krijgen om volgend jaar in Thailand te blijven.

De respijtperiode voor COVID-verlengingen werd vorig jaar gelanceerd om buitenlanders te helpen die vastzitten in Thailand en niet in staat zijn om terug te keren naar hun thuisland.

Hoewel de overgrote meerderheid van de toeristen sindsdien naar huis is teruggekeerd, zijn er nog steeds mensen die sinds het begin van de pandemie in Thailand zijn gebleven.

Nu veel landen de grenzen blijven sluiten of van iedereen die binnenkomt eisen dat ze een bewijs van vaccinaties tonen, blijft de situatie met betrekking tot internationale reizen voor sommigen problematisch.

Daarom heeft de Thaise regering een nieuwe verlenging van de respijtperiode aangekondigd.

Een Covid19 visa verlenging kost 1.900 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: file foto 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!