De politie van Bangkok maakt zich klaar voor de komende donderdag geplande demonstraties

~DE STEM DES VOLKS, IS DE STEM VAN GOD~
(Een door het volk algemeen verlangen kan niet genegeerd worden)

BANGKOK:- De Metropolitan Police heeft aangekondigd dat het beveiligingsteams heeft voorbereid om de veiligheid voor komende donderdag te garanderen wanneer anti-establishmentgroepen van plan zijn zich te verzamelen om de 89e verjaardag van de revolutie van 1932 te vieren.

De bloedeloze revolutie werd toen door Khun Khana Ratsadon op 24 juni 1932 geleid en betekende het einde van de absolute monarchie in Thailand en veranderde het in een constitutionele.

Het plv. hoofd van de Metropolitan Police, majoor-generaal Piya Tavichai zei dat verschillende pro-democratische groepen plannen hebben aangekondigd om donderdag bijeenkomsten te houden:

• De Mooban Talu Fah (Village Through the Sky) groep onder leiding van Chatchai Pairin zal bij het 14 oktober Memorial op Ratchadamnoen Road samenkomen.

• De Prachachon Khon Thai (Thaise burgers) groep onder leiding van Nititorn Lamlua en United People for Thailand onder leiding van voormalig roodhemdleider zullen zich voor het Government House verzamelen.

• Het Nonthaburi New Generation Network onder leiding van Jesada Sriplang zal zich bij het Democracy Monument verzamelen.

“We willen erop wijzen dat mensen onder de noodtoestand nog steeds geen bijeenkomsten mogen houden.  Wie deze wet overtreedt, wordt zonder meer gestraft.  Er is geen uitzondering voor degenen die uitnodigingen via sociale media versturen”, zei hij.

Generaal Piya voegde eraan toe dat de politie ook historische locaties en gebouwen zal beschermen, omdat ze moeilijk te repareren zijn als demonstranten ze vernietigen.

 “Sinds juli vorig jaar heeft de politie juridische stappen ondernomen tegen 150 demonstranten”, voegde hij eraan toe.

 Vice-premier Prawit Wongsuwan heeft demonstranten ondertussen geadviseerd om binnen de wet bijeenkomsten te houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!