De politie sluit in samenwerking met het Thaise leger 600 arbeiderskampen af

~DE WERELD IS EEN SCHOUWSPEL, HET LEVEN EEN OPTREDEN, JE KOMT, JE ZIET EN JE GAAT WEER~
(Je kunt maar weinig invloed uitoefenen op de gang van zaken)

THAILAND:- De Thaise regering heeft het leger en politie gemobiliseerd om bijna 600 bouwvakkerskampen in Groot-Bangkok af te sluiten om ervoor te zorgen dat arbeiders niet vertrekken voordat hun kampen zijn gesloten.

Zoals eerder op het blog van uw nieuwsbeer gepubliceerd heeft de Thaise regering vanaf vandaag 30-daagse sluiting  opgelegd van risicovolle plaatsen, met name arbeiderskampen, in Bangkok en de omliggende provincies en vier zuidelijke provincies Pattani, Yala, Songkhla en Narathiwat, sommige van deze kampen zouden nu al gesloten zijn.

Ongeveer 80.000 arbeiders, van wie de meesten migrerende arbeiders zijn in kampen in Groot-Bangkok, moeten in hun kampen blijven terwijl ze worden afgesloten.

De regering van Thailand heeft toegezegd de bouwcontracten te verlengen en 50% van het loon uit te betalen aan de arbeiders die in hun kampen opgesloten zaten.

Voorts zou de regering zorgen voor voedsel- en drinkwatervoorziening voor de arbeiders en zouden er veiligheidsagenten  worden ingezet om te voorkomen dat de arbeiders uit de kampen zouden kunnen ontsnappen, zo verklaarde de regeringswoordvoerder, Khun  Anucha Burapachaisri.

Toch hebben verschillende partijen hun bezorgdheid geuit over het feit dat arbeiders de kampen voor de sluiting zullen verlaten en een hoog risico op virusoverdracht in het hele land zullen veroorzaken.

De woordvoerder van het ministerie van Defensie, luitenant-generaal Kongcheep Tantrawanich, zei dat de strijdkrachten en de politie middelen heeft gemobiliseerd om het sluitingsbevel dat zaterdag door het Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) is uitgevaardigd, uit te voeren.

Ondertussen heeft de vice-minister van Defensie, Khun Chaichan Changmongkol en de secretaris van defensie Nat Intaracharoen een dringende ontmoeting  met de belangrijkste militaire en politie-eenheden om de laatste inspanningen van de regering belegd om de uitbraak aan te pakken.

Generaal Tantrawanich zei dat er tijdens de sluiting een groot aantal covid-testen zouden worden uitgevoerd en dat geïnfecteerde werknemers zouden worden geïsoleerd en behandeld volgens de gewone protocollen.

Er zouden mobiele keukens worden opgezet om voedsel en essentiële benodigdheden te leveren aan de bouwkampen en gemeenschappen die zijn afgesloten en zouden er ook beveiligingsfunctionarissen op uit worden gestuurd om de controle op het verkeer van mensen in het diepe zuiden, waar de voor het eerst in Zuid-Afrika ontdekte virusstam zich verspreidt, aan te scherpen.

De strijdkrachten zouden voort om nauw samenwerken met het ministerie van Volksgezondheid bij het aanpakken van beddentekorten door het aantal bedden op IC’s in door militairen gerunde ziekenhuizen te vergroten om te helpen compenseren.

De grenscontroles zouden verder worden aangescherpt om illegale binnenkomst van migranten en de verspreiding van COVID-19 vanuit de buurlanden te voorkomen, zo liet een defensiewoordvoerder aan de persmedia weten.

De Minister van Arbeid, khun Suchart Chomklin heeft ook van zich laten horen, door het vertrouwen uit te spreken dat de arbeiders niet uit de kampen zouden ontsnappen, en zei dat 50% doorbetaling van het loon hen een stimulans zouden moeten geven om in de kampen te blijven.

Volgens khun Chomklin zijn er 575 kampen in Bangkok met 80.000 arbeiders, van wie de meesten migranten zijn.

Het sluitingsplan werd verwelkomd door de voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel, Sanan Angubolkul, hij heeft zijn steun uitgesproken voor de sluiting van bouwkampen en zegt dat het reageert op de COVID-19-situatie en dat de gevolgen van de opschorting van het werk van een maand “waarschijnlijk beperkt zullen zijn”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!