De politie in Thailand is op zoek naar de makers van valse identiteitskaarten

KANCHANABURI:- Na de arrestatie van een man uit Kanchanaburi die naar verluidt zeven valse identiteitsbewijzen bij zich had, startte de politie een onderzoek om de oorsprong van de valse identiteitsbewijzen te achterhalen.  

Het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Roy Inkhapairote, zei gisteren dat hoofdcommandant van de nationale politie, generaal Damrongsak Kittiprapas, de hoofdcommissarissen van het bureau speciaal onderzoek en de provinciale politieregio’s de opdracht heeft gegeven om de herkomst van de identiteitskaarten te onderzoeken, inclusief hun werkplaats.

De verdachte, wiens echte naam volgens een registratieformulier voor een identiteitskaart en zijn foto in de database van het Bureau voor Registratie Administratie , het BoRA, khun “Phakin Sookpraphan” lijkt te zijn is bekritiseerd op sociale media nadat een foto van zijn zeven valse identiteitsbewijzen verscheen op internet was verschenen.  Op elke kaart leek hetzelfde portret van de verdachte te staan, maar met verschillende namen en ID-nummers.

De Thaise natie vreest dat de kaarten voornamelijk zouden kunnen worden gebruikt voor kiezersfraude bij de komende algemene verkiezingen in mei.  Omdat valse kaarten typisch voor veel misdaden worden gebruikt, niet alleen voor kiezersfraude maar ook voor bankfraude, moet het onderzoek zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd omdat het de nationale veiligheid in gevaar kan brengen, aldus generaal Roy.

Ondertussen zei khun Manrat Rattanasukhon, directeur-generaal van het departement provinciale administratie, het DoPA, dat de valse identiteitsbewijzen van de heer Phakin niets te maken hadden met de informatie in BoRA’s database. 

Het DoPA heeft het lokale registratiekantoor en politieagenten in Kanchanaburi op de hoogte gebracht om juridische stappen te ondernemen tegen de verdachte, zei de heer Manrat.  Mensen die opzettelijk valse informatie op hun identiteitskaart verstrekken, kunnen worden veroordeeld tot zes maanden tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 tot 100.000 baht, zei hij.

Hoewel de verdachte een inwoner is van Muang Kanchanaburi, lijken er geen lokale overheidsfunctionarissen betrokken te zijn geweest bij de vervalsing van de identiteitsbewijzen, zo verklaarde khun Thananat Srisant, het districtshoofd van Muang Kanchanaburi, gisteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Thais nieuwsbulletin 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!