Bedrijfssector Chonburi dringt er bij regering op aan om toerismecampagne uit te breiden om binnenlands toerisme te stimuleren

CHONBURI:- De Raad voor de toeristenindustrie Chonburi heeft de regering opgeroepen om de stimuleringscampagne ‘Rao Tiew Duay Kan’ (We Travel Together) voor toerisme te verlengen om binnenlands toerisme te ondersteunen, gezien het komende vertrek van buitenlandse toeristen die terugkeren naar hun vaderland.

Khun Thanet Supornsahasrungsi, voorzitter van de raad, onthulde dat de algehele toeristische situatie in Pattaya, de belangrijkste toeristische bestemming van Chonburi, is verbeterd met een gemiddelde bezettingsgraad van 70-80% in hotels, met name die voor buitenlandse toeristen uit Europa en Rusland. die zijn teruggekeerd naar 100% in vergelijking met pre-Covid-niveaus.

Toch moet ongeveer 30% van de hotels, voornamelijk de kleine, nog heropenen vanwege financiële beperkingen en een tekort aan arbeidskrachten, aldus Thanet.

Ondertussen, met betrekking tot de lopende stimuleringscampagne voor binnenlands toerisme genaamd “Rao Tiew Duay Kan'” of We Travel Together gelanceerd door de Thaise regering, zei Thanet dat het een zeer positieve reactie van het publiek heeft gekregen, zoals blijkt uit het aantal beschikbare rechten of gereserveerde rechten. kamers, die snel is gestegen van 560,000 rechten in totaal tot slechts 134,300 binnen slechts een paar dagen na de lancering van de campagne.

De waarnemend voorzitter schatte in dat de resterende rechten binnen twee dagen volgeboekt zullen zijn.

Uw nieuwsbeer merkt op dat de “We Travel Together project” een populair stimuleringscampagne is voor binnenlands toerisme dat door de Thaise regering is gelanceerd om binnenlandse reizen te stimuleren en lokale toeristische bedrijven te ondersteunen die getroffen zijn door de COVID19 pandemie.

Het project biedt ongeveer 40% korting op hotelkamers, vluchten en andere reiskosten, tot een maximale waarde van 3,000 baht per persoon per nacht, voor Thaise burgers die naar bepaalde toeristische bestemmingen in Thailand reizen. Het project bevindt zich momenteel in de vijfde fase en loopt tot 30 april 2023.

Khun Thanet zei dat als het “We Travel Together” project zou kunnen worden verlengd, dit het binnenlands toerisme verder zou kunnen stimuleren, omdat internationale toeristen, zoals die uit Europa en Rusland, binnenkort naar hun thuisland zullen terugkeren als onderdeel van het laagseizoen, dus de bedrijven zullen hun afhankelijkheid van binnenlandse toeristen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!