De politie in Noord-Thailand arriveert net op tijd om te voorkomen dat langstaartmakaken in de pan verdwijnen

NAKHON SAWAN:- Twee verdachten die werden betrapt op het vangen van langstaartmakaken werden met woede door de lokale bevolking van Nakhon Sawan onthaald toen ze door de politie naar de crime-delict werden gebracht voor een reconstructie.

Khun Thaweeluck, 37, en khun Phromphiram, 23, (achternaam niet vermeld) werden eergisteren gearresteerd toen ze probeerden de apen met verdoving-pijltjes buiten “westen” te schieten.

De Wat Khao No, een bergachtige toeristische attractie in de wijk Banphot Phisai in Nakhon Sawan, staat bekend om zijn langstaart makaken.

De verdachten bekenden naar verluidt dat ze van plan waren de apen te verkopen aan restaurants in naburige landen en dat ze naar verwachting tot 100.000 baht per makaak betaalden.

De politie bracht negen verdoofde makaken naar een opvangcentrum in de buurt van Wat Khao No, maar één bezweek aan de gevolgen van het verdovingsmiddel en een ander werd gedood door een hond.  Lokale bewoners zeiden dat de hond bij de aap kwam omdat iemand de kooi open had gelaten.

De rest van de apen werd uiteindelijk gisteren weer vrijgelaten in de natuur.

Een verkoper die in Wat Khao No apenootjes verkoopt zei dat het aantal makaken de afgelopen jaren sterk is gedaald omdat smokkelaars deze wezens hebben gevangen en verkocht.  Hij zei dat de ouders soms werden weggehaald, waardoor de babyapen omkomen van de honger.

Khun Suwan Khamenkhetkarn, een inwoner van Banphot Phisai, zei dat de berg ooit meer dan 100.000 apen huisvestte, maar dat er nu minder dan 10.000 over zijn vanwege deze smokkelbendes.  Ze zei dat ambtenaren de patrouilles in het gebied moeten opvoeren en deze smokkelaars moeten arresteren voordat alle apen in de pan verdwenen zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!