Thailand krijgt 2 nieuwe soorten loterijen: een volledig digitale en een semi-digitale versie

BANGKOK:- Het bestuur van de staatsloterij in Thailand, het GLO genoemd, keurde het plan goed om twee nieuwe soorten loterijen uit te geven: de zescijferige (L6) en driecijferige (N3) loterijen. Deze omslag werd door het ministerie van Financiën voorgesteld.

De L6-loterij kost 80 baht per stuk, hetzelfde als de loterijen die momenteel beschikbaar zijn, maar wordt alleen in digitaal formaat verkocht.  Sommige van deze loterijen zullen worden verkocht via de Pao Tang-applicatie, zo vertelde khun Lavaron Sangsnit, voorzitter van loterijbestuur.

khun Lavaron Sangsnit

De N3-loterij wordt ondertussen zowel digitaal als fysiek verkocht.  Verkopers die fysieke loten verkopen, zijn verplicht om dagelijkse verkoopgegevens digitaal aan de GLO te verstrekken.

De prijs van de N3-loterij is nog niet vastgesteld, voegde khun Lavaron eraan toe, die ook functie bekleed als directeur-generaal van de Thaise belastingdienst.

Hij zei dat het bestuur en het ministerie van Financiën de details van beide nieuwe loterijen zullen aanpassen en het plan ter goedkeuring aan het kabinet zullen voorleggen.

Los daarvan stemde de GLO-bestuursvergadering op vrijdag ook om de rechten in te trekken van meer dan 12.000 loterijverkopers die de regels hebben overtreden.  Tot nu toe hebben meer dan 20.000 verkopers hun rechten verloren en zijn meer dan 3 miljoen tickets teruggenomen.

Het bestuur heeft ermee ingestemd om 1 miljoen van de teruggenomen tickets toe te wijzen aan bestaande verkopers via het quotasysteem, terwijl de resterende 2 miljoen zullen worden verkocht via de Pao Tang-applicatie, zo verklaarde khun Lavaron.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!