Chaiyanat Kornchaiyanan alias “Tu Hao” en 40 andere mensen zijn meerdere keren aangeklaagd en riskeren de doodstraf 

BANGKOK:- De procureur-generaal heeft gisteren een reeks aanklachten ingediend tegen een Chinese investeerder en 40 anderen wegens drugsgerelateerde misdrijven waarop de doodstraf staat, zo meldde de Thai Rath gisteravond.  

Gistermiddag beval procureur-generaal Naree Tantasathien het Bureau ten lastelegging verdovende middelen om de 332 pagina’s tellende aanklacht tegen Chaiyanat Kornchaiyanan alias  “Tu Hao” en 40 anderen over te dragen aan de strafrechtbank in het zuiden van Bangkok en drong er bij de politie op aan de verdachten die nog vrij rondliepen te vervolgen en arresteren.

Tot de aanklachten tegen de verdachten behoren het oprichten van een criminele organisatie voor de distributie van verdovende middelen categorie 1 en psychotrope stoffen categorie 2 en 4, het witwassen van geld, het bezit van vuurwapens, het exploiteren van een grensoverschrijdend netwerk voor het plegen van ernstige misdrijven, het exploiteren van uitgaansgelegenheden zonder vergunning en het in dienst nemen van buitenlanders zonder werkvergunning in hun bedrijf.  

Khun Kosolwat Intuchanyong, de plv. woordvoerder van het parket van de procureur-generaal, zei dat Khun Naree het politierapport pas op 13 januari ontving en elke dag aan de zaak werkte, ook in het weekend.

Hij voegde eraan toe dat op drugsdelicten de maximale doodstraf staat en dat de verjaringstermijn 30 jaar is.  In oktober vorig jaar deed de politie een inval in drie naburige gebouwen in het Yanawa-district, waarvan er twee dienst deden als nachtclubs Jinling en Leela en de derde als wasstraat Wip Wup.  

De politie zei dat daar vooral Chinese klanten verbleven en dat er drugsfeesten en gokken plaatsvonden.  De politie vond drugs en drugsparafernalia verspreid over de vloer en ook ketamine werd gevonden in een opslagruimte.  De arbeiders probeerden de drugs te vernietigen, maar slaagden daar niet in vanwege de grote hoeveelheid.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai Rath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!