De Phu Kradueng, de Kilimanjaro van Thailand, moet u eens in uw leven beklommen hebben

LOEI:- “Eens in uw leven moet u de overwinnaar van Phu Kradueng zijn”, zo staat in het Thais op het bord te lezen dat alle vermoeide en vastberaden avonturiers begroet wanneer ze het plateau bereiken op de top van de Phu Kradueng-berg in de prachtige provincie Loei in Noordoost-Thailand. 

Het is een zware maar goed gefaciliteerde wandeling waarbij u meer dan 1000 meter wint in een beklimming die tussen de 5 en 4 uur kan duren, afhankelijk van uw conditie, het aantal rustpauzes dat u neemt en de trail omstandigheden.

De klim naar de top van deze berg wordt door veel Thaise mensen gezien als een recht van doorgang, die lang niet iedereen trotseert. Zodra ze de top hebben bereikt, moeten ze nog 4 km wandelen langs het gelukkig vlakke plateau naar de enorme camping. 

Tenten en andere kampeerspullen kunnen tegen een redelijke prijs worden gehuurd bij het hoofdkwartier van het Nationaal Park voordat u aan de wandeling begint, u hoeft alleen de reservering’s ticket te tonen bij aankomst op de camping (een beperkt aantal hutten, geschikt voor gezinnen, is beschikbaar, maar zal vrijwel zeker vooraf reserveren om er zeker van te zijn dat u er een krijgt). 

De inspanningen van de klim naar boven worden echter veel draaglijker gemaakt door de talrijke rustpunten met Thais basisvoedsel, koude en warme dranken en items die handig kunnen zijn, zoals wandelstokken, hoeden en zelfs souvenir-T-shirts.

De prijzen op deze rustplaatsen worden zoals in Thailand betaamt hoger naarmate u hoger en hoger komt, wat begrijpelijk is aangezien de verkopers hogerop moeten klimmen en hun goederen veel verder moeten sjouwen.

Tot zover was het even afzien, maar nu zal uw nieuwsbeer u gaan verblijden, …….dragers kunnen uw hebben en houden voor u dragen voor 30 Baht per kilo, geloof mij, dat is een echtkoopje, maar u moet bij het krieken van de dag beginnen met de klim of u moet alles zelf dragen, ook kan dan ook een paar uur later aankomen, dus zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt direct bij aankomst op de camping zelf draagt. De aanblik van de dragers die hun lasten de berg op en af ​​dragen is indrukwekkend, zo verdienen hun geld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thaise media

Eén gedachte over “De Phu Kradueng, de Kilimanjaro van Thailand, moet u eens in uw leven beklommen hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!