De Pheu Thai-politici vieren in Dubai het Thais Nieuwjaar met Thaksin en Yingluck 

DUBAI:- Khun Paetongtarn Shinawatra, de jongste dochter van de verbannen voormalige premier Thaksin, en andere sleutelfiguren van de oppositiepartij Pheu Thai Party vierden samen met de voormalige premiers het Thaise nieuwjaar in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten.

Ze plaatste op Instagram hun groepsfoto, genomen op een plek die wordt beschreven als het huis van Thaksin in de stad in het Midden-Oosten.

De voormalig premier Yingluck Shinawatra, de jongste zus van Thaksin en de tante van Paetongtarn, waren ook op de groepsfoto waar te nemen.

Het bijschrift van de foto legt uit dat ze deelnamen aan een Songkran “rot nam dam hua”-ritueel, waarbij water op de handen van ouderen wordt gegoten om respect en dankbaarheid te tonen.

Naast de drie Shinawatra’s stonden óók bekende politici khun Vicharn Meenchainant, khun Woravat Auapinyakul, khun Preechahol Pongpanit en khun Puangpet Chunlaiad op de foto.

Khun Paetongtarn, bijgenaamd “Ung Ing” of “Ing”, werd in maart benoemd tot “hoofd van de Pheu Thai-familie” – een nieuwe functie die speciaal voor haar werd gecreëerd tijdens de partijvergadering in de noordoostelijke provincie Udon Thani.

Ze heeft het DNA van “de persoon die vastbesloten is om dit land op te bouwen in naam van de inmiddels ter ziele gegane Thai Rak Thai Party”, aldus Pheu Thai-leider Chonlanan Srikaew, die haar benoeming aankondigde.

Afgelopen oktober werd de 35-jarige politieke nieuweling op haar algemene vergadering in de noordoostelijke provincie Khon Kaen benoemd tot hoofdadviseur van de partij voor participatie en innovatie.

 Veel politieke waarnemers zien Paetongtarn als een potentiële premierskandidaat voor Pheu Thai, een mogelijkheid die partijleider Chonlanan niet heeft uitgesloten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content:  Olleke Bolleke in het midden oosten
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!