De Pheu Thai partij dient wegens vermeende corruptie twee aanklachten tegen generaal Prayut Chan-o-cha, wegens corruptie 

BANGKOK:- De geschorste premier, generaal Prayut Chan-o-cha, en twee ministers worden beschuldigd van corruptie in verband met projecten van het ministerie van Handel en het ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie. De secretaris-generaal van de Pheu Thai partij, Khun Prasert Chantararuangtong, heeft namens verschillende oppositiepartijen bij de nationale anticorruptie commissie, het NACC, twee afzonderlijke verzoekschriften ingediend.

Bij de eerste aanklacht werd generaal Prayut en minister van Hoger Onderwijs, Wetenschap, Onderzoek en Innovatie Anek Laothamatas genoemd en bij de tweede aanklacht generaal Prayut en minister van Handel Jurin Laksanawisit.

De beschuldigingen volgen op beschuldigingen van oppositiepartijen tijdens het vertrouwensdebat.  Prasert heeft de NACC opgeroepen om een ​​onderzoek in te stellen naar generaal Prayut en Anek voor het verduisteren van bijna 400 miljoen baht voor projecten buiten de specificaties van het ministerie van Onderwijs.  Twee andere politici en drie hoge functionarissen van de Rajamangala University of Technology Isan worden ook beschuldigd.

De andere petitie beschuldigt generaal Prayut en Jurin van nalatigheid bij het verkrijgen van beschermende handschoenen op het hoogtepunt van de pandemie.  Het project heeft volgens de oppositie 2 miljard baht witgewassen.

Het bewijs van omkoping tegen andere ministers is nog niet openbaar gemaakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!