In Noordoost-Thailand zijn vanwege de tropische storm Noru 4000 mensen geëvacueerd

UBON RATCHATHANI:- In deze provincie zijn méér dan 4.000 mensen zijn geëvacueerd nadat de recente overstromingen zullen verergeren, aangezien de tropische storm naar verwachting het noordoosten van Thailand zal treffen als een tropische storm.  Volgens het Meteorologisch Instituut zal het zware regenval brengen en de reeds overstroomde provincies nog meer ellende bezorgen.

Gistermiddag bereikte Noru de provincie Salavan in Laos als een tropische storm.  Er werd voorspeld dat het spoedig het lagere deel van het noordoosten boven het Khong Chiam-district in Ubon Ratchathani zou bereiken.

De storm zou geleidelijk verzwakken tot een depressie en een sterke depressie vormen.  Het zal zware regen en harde wind naar alle regio’s brengen.

Zgn. flitsoverstromingen en zandverschuivingen zijn mogelijk, vooral op hellingen in de buurt van waterwegen en in laaggelegen gebieden, zei het ministerie.

Volgens het departement burgerbescherming zijn minstens 12 provincies, voornamelijk in het noorden en noordoosten van het land, al getroffen door overstromingen in verschillende mate veroorzaakt door de regen die het land sinds vorige week teistert.

Gouverneur Pongrat Piromrat van Ubon Ratchathani verklaarde dat het volume van de Mun-rivier, de belangrijkste rivier in het noordoosten die door acht districten stroomt, toenam toen het zich bij de Chi-rivier voegde en in de districten Muang en Warin, Chamrap fuseerde.  Als gevolg hiervan nam de stroom van de Mun toe tot 3.400 kubieke meter per seconde, hoewel een deel daarvan werd omgeleid naar de Mekong, waar het waterpeil begon te dalen, zei hij.

Desalniettemin trad de Mun buiten haar oevers, waardoor dorpen en landbouwgronden in 14 provincies onder water kwamen te staan ​​en zo’n 4.169 inwoners gedwongen werden te evacueren naar hoger gelegen gebieden en onderdak te bieden.  Meer dan 99.000 hectare landbouwgrond werd beschadigd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Vancouver Sun
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!