De passagiers van Thailand’s Songthaew moeten verplicht gaan zitten

BANGKOK:- De Royal Gazette, het officiële wetsblad van de Koninklijke Thaise regering, heeft deze week een nieuwe wet gepubliceerd die alle passagiers verplicht om plaats te nemen in de songthaew’s in volksmond baht-busjes genoemd, zo meldde de Thaise krant ThaiRath.

Decennia lang stonden passagiers tijdens het rijden – vooral tijdens de spits – in de auto of zelfs op de treeplank achterop de baht-busjes.

Echter de nieuwe wet, die bedoeld is om het personenvervoer veiliger te maken, bevalt de chauffeurs echter niet. Ze stellen dat ze tussen de 800 en 1.000 baht per dag moeten betalen voor brandstof en daarom zoveel mogelijk passagiers nodig hebben om hun bedrijf winstgevend te kunnen runnen. Ze denken ook dat het onmogelijk zal zijn om passagiers tegen te houden.

En dat zou kunnen leiden tot een andere onvermijdelijkheid in Thailand: betrokkenheid van de politie bij ‘fondsenwerving’ langs de weg. 

De Thai Rath rapporteerde recentelijk nog over een Songthaew-chauffeur in Thonburi die er bij de transportautoriteiten op aandrong om in te grijpen en zijn bedrijf te beschermen tegen corrupte politieagenten. Het bureau zou passagiers in de baht-bus moeten laten in plaats van corruptie aan te moedigen, zo meent de Songthaew-chauffeur.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai Rath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!