Volgens een toonaangevende Thaise toeristenorganisatie weten Chinese reisgroepen de weg naar Thailand slecht terug te vinden

BANGKOK:- Het aantal Chinese reisgroepen dat naar Thailand reist, blijft onverwacht laag vanwege een gebrek aan vluchten, zo verklaarde Khun Sisdivachr Cheewarattanaporn, voorzitter van de Thaise vereniging van toeristische bedrijven, het ATTEEN.

Khun Sisdivachr maakte aan de Thaise media bekend dat de meeste Chinezen die in Thailand aankwamen, vrije onafhankelijke reizigers (zgn. FIT reizigers) waren, wat verwijst naar toeristen die alleen reizen zonder gids of zich bij een reisgezelschap voegen. Dit soort bezoekers wordt grotendeels toegeschreven aan de meerderheid van de recente Chinese aankomsten, terwijl het aantal reisgroepen nog steeds erg laag was, ondanks dat China uitgaande groepsreizen al toestond, zei Sisdivachr.

De ATTA-president associeerde dit onverwachte fenomeen met onvoldoende vluchten.

“Het huidige aantal Chinese aankomsten is nog niet zo spannend, maar er is sinds begin dit jaar een continu herstel”, zegt Sisdivachr, “Dit is vooral opmerkelijk in vergelijking met de periode 2021-2022, waarin Chinese toeristen niet naar het buitenland konden reizen. Als gevolg hiervan verdwenen de Chinese bezoekers, een belangrijke markt voor Thailand, helemaal.”

Khun Sisdivachr zei verder dat als het aantal operationele vluchten aan de vraag van de bezoekers zou voldoen, Thailand volgende maand een toename van Chinese reisgroepen zou kunnen zien.

Hij zei ook dat de vooraf gereserveerde kamers van Chinese toeristen tijdens maart-april of het Songkran-festival nog steeds aan de lage kant waren.

Wat betreft de recente toegangsprijs voor internationale bezoekers, verklaarde Sisdivachr dat er niets aan gedaan kon worden omdat de verordening al is goedgekeurd en wacht op inwerkingtreding.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: reisorganisatie ATTEEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!