De dames in Pattaya staan weer op de bühne en brengen de frivole badplaats weer tot leven

PATTAYA: De beroemde cabaretshows zijn weer tot leven gekomen in deze badplaats, met alle stoelen in het beroemde Alcazar-theater volgeboekt op de avond dat het voor het eerst in meer dan twee jaar heropend werd.

Thaise en buitenlandse toeristen, met name Indiase staatsburgers, hebben zich dit afgelopen weekend verdrongen na de opheffing van de beperkingen op uitgaansgelegenheden, pubs en bars op 1 juni na een langdurige sluiting vanwege de coronaviruspandemie.

Het Alcazar Cabaret Show theater, wereldwijd beroemd om zijn uitbundige shows met kleurrijk gekostumeerde artiesten en hightech verlichting, werd vrijdagavond overspoeld met klanten.

Khun Pawin Phettrakul, directeur van Alcazar, zei gisteren dat het theater, zijn flamboyante shows na meer dan twee jaar gesloten te zijn geweest, onder de maatregelen van de Safety and Health Administration (SHA) was hervat.

Hij zei dat het zijn verwachtingen overtrof dat het theater vol zou zitten met klanten en dat alle stoelen op de eerste avond waren gereserveerd.  De meeste klanten waren Indiase, Vietnamese en Zuid-Koreaanse staatsburgers.  Er waren ook Thaise bezoekers, voegde hij eraan toe.

Khu. Pawin zei dat hij niet hoopvol was dat alles beter zou zijn dan in pre-pandemische tijden, maar wat hij het meest wil, is meer toeristen in Pattaya, een grotere verscheidenheid aan locaties om ze naast het strand en natuurlijke attracties te trekken.

Nu, zei hij, klaagden toeristen dat er in de stad maar een klein aantal ondernemingen open waren om te bezoeken.  Veel winkels waren gesloten tijdens de Covid-uitbraak en sommige zullen misschien nooit meer opengaan.  Als er meer uitgaansgelegenheden zoals voorheen zouden worden heropend, zouden er sneller veel toeristen terugkeren naar Pattaya, voegde hij eraan toe.

Voorlopig is het Alcazar Cabaret Show-theater slechts vier dagen per week geopend – maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag – met één show per dag om 19.00 uur, zei hij.  Als het theater warm wordt ontvangen door klanten, zouden er meer shows worden toegevoegd.

De knap geschminkte artiesten van het cabaret waren dolblij om weer op het podium te staan.  Ze zeiden dat ze erg blij waren om weer op te treden nadat de pandemie hun leven en levensonderhoud meer dan twee jaar op zijn kop had gezet.  Sommige dansers moesten ander werk vinden om in hun levensonderhoud te voorzien, zoals het werken als restaurantmedewerker of als zelfstandige om te overleven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Pupattanapong
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!