De pandemie bevestigt de plaats van Soi Buakhao als “The Place To Be” in het uitgaansleven van Pattaya

PATTAYA:- Er komt weer wat leven in de pub-omgebouwde eettentjes in Soi Bua Khao, nu er weer alcohol geschonken mag worden, in de afgelopen twee dagen komen er meer mensen naar deze Soi om te genieten van het bruisende avondleven.

De overgang is eigelijk al jaren aan de gang, maar de acht maanden durende sluiting van Walking Street maakt langzaam duidelijk dat Soi Buakhao het nieuwe centrum van het nachtleven van Pattaya wordt.

Toegegeven, het huidige nachtleven is een onvolgroeide schaduw van zijn vroegere zelf, bars die die zich voordoen als restaurants en alcohol schenken in koffiekopjes.  Nu Chonburi de verkoop van drank in restaurants heeft toegestaan, hoeven de verkopers op de Tree Town-markt die al maanden illegaal serveren, dit niet meer te verdoezelen.

Zoals blijkt uit de vele bierbars en zelfs go-go-bars in Bangkok die opengaan als “restaurants” en alcohol schenken, is de regelgeving een farce geworden.  In toenemende mate worden alleen de grootste nachtclubs en ondeugende bars bestraft met het landelijke sluitingsbesluit.

De rest gebruikt mazen in de wet, zowel legaal als niet, om het verbod te omzeilen.

Khun Damrongkiat Pinitkarn, secretaris van de Pattaya Entertainment & Tourism Association, zei dat de tijd allang voorbij is om alles gewoon open te gaan.  Het nachtleven is acht maanden gesloten en heeft de levens van miljoenen ondernemers en entertainmentmedewerkers naar de afgrond gebracht.

Als de regelgeving in de boeken niet uniform of helemaal niet wordt gehandhaafd, is het tijd om de pretentie af te schaffen.

Zodra ze dat doen, en de chromen paal “paleizen” in Walking Street weer opengaan, zal de heerschappij va Soi Buakhao’s als het uitgaansgebieden van het Pattiaanse nachtleven op de proef worden gesteld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya Mail 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!