De mediagekte overtreft realiteit van de nieuwe app ‘Treasure Trip Pattaya’

PATTAYA:- Burgemeester Sonthaya Kunplome heeft samen met Chai Nakornchai, directeur-generaal van de afdeling Culturele Promotie, officieel de Treasure Trip Pattaya-app gelanceerd om culturele toeristische routes in Pattaya te promoten.

De kustplaats Pattaya en het Ministerie van Cultuur lanceerden deze  nieuwe mobiele app om culturele attracties in de stad te benadrukken die veel hotels en weinig cultuur bieden.

De app, genaamd Treasure Trip Pattaya, is de derde app die is ontwikkeld door Plot Agency Co. Eerdere apps hadden betrekking op Chiang Mai en Songkhla.  De drietalige app – Thais, Engels en Koreaans – is gratis beschikbaar in de Apple AppStore en Google Play store.

De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Kunplome en Chai Nakornchai, directeur-generaal van de afdeling Culturele Promotie van het ministerie, hebben de app vlak voor het afgelopen weekend officieel gelanceerd met lokale toerismefunctionarissen, bestuurders en gemeenschapsleiders.

Khu. Sonthaya beweerde dat de app bedoeld is om “culturele toeristische routes” in Pattaya te promoten met geschiedenis, leercentra, musea, kunstenaarshuizen, tempels en restaurants.

Hieronder een voorbeeld van een van de pagina’s van de Treasure Trip Pattaya-app op een mobiel apparaat.

Een blik op de app leert mij dat het niet meer is dan een app voor het boeken van hotels.  Er zijn geen secties op het hoogste niveau voor geschiedenis, leercentra of enig ander onderwerp dat de burgemeester noemde.  In plaats daarvan zijn er secties voor vervoer, hotels, restaurants en winkels.  Een sectie, getiteld “Experience”, vermeldt attracties zoals Walking Street en de ladyboy-cabarets van Pattaya, die gesloten zijn.

Een kleinere sectie vermeldt activiteiten, zoals vijf kooklessen, Chinese tempels (die in feite Thais zijn), ‘nationale parken’ die in feite geen nationale parken zijn, maar stadsparken of particuliere toeristische attracties.  De pagina “cultuur en handwerk” vermeldt slechts vijf items.

Zoals gewoonlijk overtroffen de hype en PR die door functionarissen van Pattaya werden geuit, de realiteit.  Maar een bijkomend voordeel is, dat de app gratis is, dus er is geen nadeel aan het downloaden ervan.

Heeft U interesseert om de app te downloaden, ga dan naar de Apple AppStore of Google Play store.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!