De overheid organiseert een Singles event om alleenstaanden bij elkaar te brengen – buitenlanders welkom!

~EEN KIND KAN DE WAS DOEN~
(Het gaat heel makkelijk)

BANGKOK:- Werkt Tinder niet voor jou? Laat het ‘Buro of Reproductive Health’ u helpen om een match te vinden! Het buro lanceerde deze week een campagne om de geboortecijfers in Thailand te stimuleren door op 14 mei een vrijgezellenbijeenkomst te houden – registratie is vanaf vrijdag open voor zowel Thai als buitenlanders.

De ‘Marriage for Building Nation’ is de laatste in de jaarlijkse reeks gedurfde en opvallende initiatieven die door de regering zijn bedacht om de afnemende vruchtbaarheid van het land te herstellen. Maar ondanks deze campagnes, die meestal rond Valentijnsdag plaatsvinden, blijft het landelijk geboortecijfer dalen, en blijft het onduidelijk hoeveel impact de campagnes hebben op de beslissing van mensen om een ​​baby te krijgen.

“Of mensen al dan niet kinderen krijgen, hangt af van vele factoren, waaronder zelfzorg”, zei Papawee Thairak, onderzoeker bij het Buro of Reproductive Health donderdag telefonisch. “Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het krijgen van kinderen, willen we dat ze voorbereid zijn.”

De campagne omvat zowel een bijeenkomst voor ‘singles’ alsmede een weggeefactie van vouchers die kunnen worden gebruikt voor noodzakelijke prenatale zorg. Dit laatste is bedoeld voor stellen die al meer dan een jaar samen zijn en van plan zijn hun eerste kind te krijgen.

“We willen dat mensen die geïnteresseerd zijn in het krijgen van kinderen toegang hebben tot medische zorg. We willen ook dat singles elkaar ontmoeten,” zei Papawee.

Een medewerker van de “Marriage for Building Nation” zei donderdag telefonisch dat zoveel mensen een aanvraag deden dat het systeem ten onder ging. Aanvragers wordt geadviseerd om het vrijdag opnieuw te proberen.

Registratie voor de singles meetup staat open voor zowel Thai als buitenlanders tot 31 maart, hoewel het formulier in het Thais is. Als buitenlander gebruikt u uw paspoortnummer voor registratie in plaats van een burger-ID.

Sathit Pitutecha, vice-minister van Volksgezondheid, kondigde het project woensdag aan op het ministerie van Volksgezondheid in een persconferentie met de titel “Life Balance Smart Family.”

“De bijeenkomst voor singles zal veel nieuwe vrienden opleveren, maar of het ook zal klikken tussen de singles en of er relaties uit oplbloeien, zullen we moeten afwachten”, zei Suwannachai Wattanayingcharoenchai, directeur-generaal van het Department of Health. “Sommige mensen zijn vrijgezel tegen hun zin. Anderen zijn vrijgezel omdat ze wachten op hun soulmate.”

Sathit zei dat er in 2020 slechts 600.000 nieuwe geboorten waren, een laagterecord voor het land, met de waarschijnlijkheid dat het aantal geboorten in 2021 nog verder afneemt. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een doel gesteld voor het komende jaar van 700.000 levendgeborenen.

“We hebben 1,5 geboorten per vrouw nodig om de bevolking te vervangen, anders zal er in de toekomst een grote vergrijzing zijn die de regering onder druk zal zetten”, zei Sathit.

Sommige paren hebben ook problemen met de conceptie, er werden gemiddeld 30.000 baby’s geboren met geboorteafwijkingen en moedersterfte.

In 2020 zag Thailand een moedersterftecijfer van 23,1 sterfgevallen per 100.000 levendgeborenen, voornamelijk in landelijke provincies in het noorden en zuiden. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat landen met een hoog gemiddeld inkomen een verhouding hebben van 11 sterfgevallen per 100.000.

Sathit noemde hoger onderwijs en langere studies als een van de redenen dat meer mensen alleen blijven, en vaker later trouwen. Zorgen over de financiële onzekerheid over de zorg voor de kinderen spelen vaak ook een rol.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Khaosod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!