De overheid in Thailand waarschuwt voor slangen nu de Chao Phraya rivier buiten haar oevers gaat treden

THAILAND:- Terwijl Bangkok en Pathum Thani zich voorbereiden op het overstromen van de Chao Phraya-rivier, waarschuwen de ambtenaren de  mensen die getroffen zijn door overstromingen om uit te kijken voor giftige slangen, schorpioenen en duizendpoten.

Het waterpeil in de Chao Phraya-rivier bereikt een breekpunt in het lagere midden van Thailand.  De rivier wemelt van de slangen die de stedelijke gebieden binnenstromen als de rivier overstroomt, zo waarschuwt Pathum Thani Provincial Organization.

Alleen al in de provincie Pathum Thani heeft een slangenvangend team dit regenseizoen tot nu toe 80 slangen gevangen – van pitadders tot cobra’s tot pythons.

De stroomafwaartse gemeenschappen, waaronder Bangkok, zullen naar verwachting overstromen als een grote hoeveelheid water zich vanuit het noorden naar het zuiden baant.  De Chao Praya-barrage in de provincie Chai Nat – de belangrijkste regulator van water uit het noorden – verhoogde zondag de waterafvoer tot 3.113 kubieke meter per seconde.  Het is de hoogste meting tot nu toe dit jaar.

Pathum Thani Provincial Organization plaatste foto’s van het team dat een slang vastlegde met het volgende bericht …

“De gemeente wil inwoners die getroffen zijn door overstromingen waarschuwen – pas op voor het gevaar van giftige dieren zoals slangen, duizendpoten en schorpioenen die proberen te ontsnappen aan het water door zich in donkere hoeken van uw huis te verstoppen.  Als je gebeten of gestoken wordt, kan dat levensbedreigend zijn.”

Als je gebeten wordt door een giftige slang, is er een kans dat je het overleeft, maar alleen als je snel handelt. 

Het moessonseizoen zal dit jaar naar verwachting iets langer aanhouden.  Overstromingen blijven het leven in Centraal-, Noord- en Noordoost-Thailand ontwrichten.  In sommige delen van de provincie Ubon Ratchathani staan ​​huizen volledig onder water.

Als u door de overstromingen wordt getroffen en dringende hulp nodig heeft, neem dan contact op met de Engelssprekende toeristenpolitie van de Thaise regering, die in het hele land bereikbaar is door 1155 te bellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “De overheid in Thailand waarschuwt voor slangen nu de Chao Phraya rivier buiten haar oevers gaat treden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!