De dijken de Chao Phraya rivier bij Nonthaburi hebben het begeven en veroorzaken een metershoge overstroming

NONTHABURI:- Waar menigeen bang voor was, is realiteit geworden, het hoge water van de  Chao Phraya-rivier heeft de dijken in veel delen van de provincie Nonthaburi doorbroken, waardoor overstromingen tot een meter hoog veroorzaakten, zo liet de lokale bevolking weten.

De tijdelijke dijken in Nonthaburi, die van zandzakken waren gemaakt, waren niet bestand tegen de stroming van water uit Chao Phraya, waarvan het peil voortdurend is gestegen als gevolg van afvloeiing van stroomopwaartse provincies.  De meeste overstromingen vonden plaats in het hoofddistrict van Nonthaburi.

Ambtenaren meldden dat het waterpeil op dat uur een piek had bereikt van 2,88 meter boven zeeniveau. De officiële residentie van de gouverneur van Nonthaburi was een van de gebieden die onder water kwamen te staan ​​nadat de Chao Phraya overstroomde.

Het water dompelde het gazon voor het huis onder en zette ook de garage onder water.  Gemeenteambtenaren haastten zich om de dijken te repareren en het overstromingswater af te voeren.  Ze hebben ongeveer een half uur nodig gehad om het water af te voeren.

 De zandzakdijk voor het gevangenismuseum stortte ook in, waardoor het water naar binnen stroomde en Nonthaburi 1 Road voor de Correctieafdeling overstroomde, waar het water ongeveer 30 tot 50 centimeter hoog stond. Ambtenaren van de gemeente en correcties hebben de dijk gerepareerd en het water op korte termijn afgevoerd.

De bewoners van de Buri Rangsan-woonwijk in Tambon Suan Yai en de Nakhon In Temple-gemeenschap zeiden ook dat hun gebieden onder water kwamen te staan ​​nadat de dijken waren doorgebroken.  De wegen in de woonwijk stonden zo’n 70 tot 100 centimeter onder water.  Het vloedwater verspreidde zich vervolgens naar de kruising Phraram 5 en veroorzaakte een overstroming van ongeveer 30 tot 50 cm diep.

Ondertussen bevestigde het Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA) maandag dat afvoeren van stroomopwaartse provincies de centrale provincies hadden bereikt.

Het GISTDA heeft satellietbeelden vrijgegeven waarop te zien is dat veel provincies onder water komen te staan.  

Het zei dat tot nu toe in totaal 1,948 miljoen rai (311.000 hectare) land was overstroomd, wat neerkomt op:
– Nakhon Sawan, 455.022 rai 
– Phichit, 281.349 rai 
– Ayutthaya, 253.630 rai
– Sukhothai, 180.187 rai
– Suphanburi, 174.441 rai 
– Lopburi, 92.737 rai 
– Phetchabun, 64.036 rai
– Kamphaeng Phet, 57.428 rai 
– Chainat, 40.738 rai
– Uthai Thani, 40.259 rai
– Saraburi, 39.956 rai 
– Ang Thong, 39.164 rai
– Singburi, 28.869 rai
– Chaiyaphum, 11.417 rai
– Nakhon Nayok, 6.452 rai 

– Prachinburi, 2.197 rai 

Het GISTDA zei dat de afvoer vanuit het noorden geleidelijk door Ayutthaya naar de provincies Pathum Thani, Nonthaburi en Bangkok stroomt en in zee uitmondt, terwijl de afvoer in de Chi-rivier in de provincie Chaiyaphum in de Mool-rivier stroomt en zich bij de Mekong-rivier in de provincie Ubon Ratchathani voegt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!