Minitornado’s en zomerstormen doen boten in Thailand kapseizen en richten grote schade aan in kustgebieden

THAILAND:- Een zomerstorm heeft het zuiden en noordoosten van het land geteisterd, waarbij één persoon is omgekomen en tientallen vissersboten tot zinken zijn gebracht, zo wordt door de Thaise pers gemeld.

Op het hoogtepunt van de storm vormde zich een paar minuten lang een minitornado, waarbij windvlagen gisteren rond 8 uur hoge golven veroorzaakten aan de kusten van de districten Pak Phanang, Muang en Tha Sala in Nakhon Si Thammarat.

Volgens een Thaise krant kapseisden tientallen trawlers tijdens de storm in Pak Phanang Bay aan de oostkant van Tambon Pak Phanang en Tambon Tha Sala en in het nabijgelegen district Sichon.

De provinciale rampenbestrijdingsdienst, de maritieme politie en andere instanties zijn uitgezonden om te zoeken naar vermiste bemanningsleden wier veiligheid mogelijk in gevaar is gebracht.

Khun Suttipong Juljarern, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, gaf een update over de status van de speur werkzaamheden:

In het district Pak Phanang verlieten vissersboten met 51 bemanningsleden aan boord de kust, van wie er 42 werden gevonden en aan land werden gebracht.

Een man is overleden en twee anderen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

In het district Tha Sala slaagden de autoriteiten erin vier van de vijf trawlers te lokaliseren en te redden, hoewel het totale aantal vermiste matrozen onbekend is.

Slechts één trawler is gisteren vertrokken in het Sichon-district en drie van de vier bemanningsleden zijn nu veilig aan wal.

De gouverneur van de provincie Nakhon Si Thammarat, Apinan Phuakphong, heeft een operatiecentrum opgezet onder leiding van zijn plaatsvervanger om de verschillende autoriteiten en lokale mensen te coördineren bij het zoeken naar de vermiste vissers.

Ze krijgen luchtsteun van Royal Thai Air Force Wing 7 Surat Thani Base, Songkhla Naval Base en Wachirawut Military Base.

In het noordoosten verwoestten stormen meer dan 100 huishoudens in Tambon Phra Kaew van het district Sangkha in Surin, 328 huishoudens in Kalasin en drie huishoudens en een tempel in het district Soeng Sang in Nakhon Ratchasima.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!