Politie Phuket heeft een opnieuw een helmplicht campagne gelanceerd

PHUKET:- De Verkeerspolitie van Phuket heeft een nieuwe campagne gelanceerd om alle passagiers op een motorfiets – zowel de bestuurder als de bijrijder – ertoe te brengen een motorhelm te dragen.  

De plv. politiechef luitenant-kolonel Sathit Noorit vertelde tijdens een persconferentie dat verkeersongevallen in het verleden talloze doden, schade en economisch verlies hebben veroorzaakt.  Veel hiervan zijn te wijten aan het feit dat motorrijders en hun duopassagiers geen helm dragen, aldus luitenant-kolonel Sathit.  

Daarom heeft de politiechef van Regio 8 alle stations op het eiland de opdracht gegeven hard op te treden bij overtredingen van de helmplicht.  

Vanaf nu tot eind januari zou volgens luitenant-kolonel Sathit in eerste instantie een zachte procedure moeten worden gevolgd – in de vorm van waarschuwingen.  En als er boetes worden opgelegd, krijgen de helmovertreders een gratis motorhelm.  

Vanaf februari zal de politie echter hard optreden – maar in drie fasen: van 1 februari tot 31 maart wordt een boete van 200 baht opgelegd aan de bestuurder en passagier voor overtredingen van de helmplicht, van 1 april tot mei 31 voor het bedrag van 300 baht en vanaf 1 juni voor het bedrag van 500 baht.  Van de 25.000 verkeersdoden in Thailand per jaar is naar schatting 80 procent motorrijder.  

Hoewel de helmwet in Thailand al bijna 30 jaar van kracht is, wordt deze regelmatig bij schering en inslag genegeerd en kijkt de politie vaak de andere kant op.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket News 

Eén gedachte over “Politie Phuket heeft een opnieuw een helmplicht campagne gelanceerd”

  1. Hopelijk geen helm plicht voor m’n elektrische step.
    Dann is de lol er gauw van af.
    Tot nu toe nog geen problemen gehad
    Houden zo
    Gr rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!