De oppositie bekritiseert het coronabeleid van de Thaise regering

~OP DE WIPSTOEL ZITTEN~
(Weggestuurd kunnen worden~

BANGKOK:- De Covid19 situatie staat deze week  hoog op de agenda als de nieuwe parlementaire zitting aanvang neemt.  Het gaat onder meer om een ​​verdere lening van 500 miljard baht om de economie te stimuleren.  

De oppositiepartijen willen de regering scherp bekritiseren vanwege de hoge schuld van het land.  Tijdens de eerste uitbraak van de pandemie vorig jaar had de regering bij decreet baht 1 biljoen leningen afgesloten om de economische en sociale gevolgen van de coronacrisis te helpen bestrijden.  

De oppositie heeft de regering gevraagd om het budget van 203 miljard baht van het ministerie van Defensie voor volgend jaar te verlagen en het geld te gebruiken om de pandemie te bestrijden.  

De eerste lezing van de ontwerpbegroting van 3,1 biljoen baht voor het boekjaar 2022 staat gepland in het parlement op 31 mei en 2 juni.  Het vertegenwoordigt een vermindering van de uitgaven met ongeveer 5,6 procent ten opzichte van het lopende boekjaar.

De leidende oppositiepartij, Pheu Thai, wil tegen de ontwerpbegroting stemmen, omdat de uitgaven daarin onvoldoende zijn om de aanhoudende viruscrisis te bestrijden.  

Blijkbaar streeft de oppositie naar een debat van wantrouwen, omdat de regering er niet in is geslaagd de pandemie en het economisch herstel te bestrijden, terwijl ze anderzijds geld heeft verstrekt voor niet-essentiële zaken.  

Het belangrijkste doel is het ministerie van Defensie, dat in de begroting 2022 50 miljard baht meer heeft gekregen dan het ministerie van Volksgezondheid.  De oppositie roept de regerende coalitiepartijen op om zich bij de regering aan te sluiten en de begroting af te wijzen, waardoor premier Prayut Chan-o-cha wordt gedwongen om af te treden of het parlement te ontbinden, omdat hij niet kan blijven regeren zonder een legitieme begroting.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai residents 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thairesidents.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!