De oplevering van de dubbelsporige treinroute langs Hua Hin staat voor 2024 gepland

HUA HIN:- De oplevering van de dubbelsporige spoorlijn tussen Hua Hin en Prachuap Khiri Khan staat volgens een woordvoerder van de Staatsspoorwegen van Thailand, de SRT, voor volgend jaar gepland.

In een recentelijke rapportage over het project dat door de public relations-afdeling van de Thaise regering is verstrekt, zei khun Ekarat Sri-arayanpong, zijnde de public relations-directeur van SRT, dat het grootste deel van het civieltechnische werk voor het project voltooid is.

Khun Ekarat legde uit dat de nieuwe sporen momenteel worden getest om reistijden in te schatten en veilig rangeren te garanderen, met tot nu toe bevredigende resultaten. Als de testfase is afgerond, kan de spoorlijn worden opengesteld voor het publiek. 

De nieuwe dubbelsporige spoorlijn wordt 84 kilometer lang en kost bijna 5,807 miljard baht. De lijn loopt parallel aan de oude enkelsporige lijn die op de zuidelijke hoofdlijn loopt.

Het project omvat ook de bouw van twee bruggen, 12 treinstations, een breekpunt en twee containerdepots op de stations Sam Roi Yot en Thung Mamao. 

Khun Ekarat zei dat het project voorziet in de aanleg van een nieuwe spoorlijn parallel aan de bestaande lijn, terwijl het zich ook richt op het upgraden van de bestaande treinstations om het unieke karakter en de schoonheid van de regio te benadrukken, waardoor het toerisme wordt gestimuleerd.

Een van de hoogtepunten van het project is de bouw van het treinstation van Hua Hin.

Khun Ekarat legde uit dat het nieuwe treinstation is ontworpen om de unieke kenmerken en schoonheid van het oude treinstation van Hua Hin te integreren. Als het nieuwe station in gebruik wordt genomen, blijft het oude station als relikwie bestaan.

Het Hua Hin-gedeelte van de lijn maakt deel uit van de 421 kilometer lange lijn die Nakhon Pathom met Chumphon zal verbinden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!