De bevolking in Thailand heeft te horen gekregen dat ze vaker moeten gaan sporten

BANGKOK:- Een nieuwe studie benadrukt de noodzaak voor Thais om meer te bewegen om een ​​goede gezondheid te garanderen, waarbij 76% van hen elke dag zeven uur of meer zittend doorbrengt, zo beweerde de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Khun Suwanchai Wattanayingcharoenchai.

Dr. Suwanchai vertelde dat de studie in 2021 gezamenlijk werd uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid van het ministerie van Volksgezondheid en het bureau van het Programma voor internationaal gezondheidsbeleid, het IHPP. Het rapport zou nu compleet zijn. De studie beschouwde gezondheidsinformatie verzameld van 78.717 mensen in 77 provincies.

Het rapport concludeerde dat Thaise mensen grotendeels sedentair waren geworden, waarbij 76% van hen elke dag zeven uur of langer zat. Ongeveer 72% besteedde echter ongeveer 150 minuten of meer per week aan fysieke activiteiten – voldoende tijd volgens de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Een van de redenen waarom Thais minder actief waren geworden, was de verandering in arbeidsomstandigheden, waarbij het personeelsbestand van de agrarische of industriële sector naar een kantoor verhuisde. Het risico op vroegtijdig overlijden of ziek worden met een niet-overdraagbare ziekte was toegenomen vanwege hun lage verbrandingssnelheid. 

Uit de studie bleek verder dat de Thais die sportten of zich bezighielden met recreatieve activiteiten om hun sedentaire kantoorlevensstijl te compenseren, maar niet allemaal. 

Mensen in stedelijke gebieden konden meer tijd besteden aan fysieke activiteiten dan mensen op het platteland omdat de voorzieningen toegankelijker waren, met infrastructuur zoals loopbruggen en een openbaar vervoersysteem. Dit was genoeg voor hen om het risico te verminderen om ziek te worden met niet-overdraagbare ziekten, zei dr. Suwanchai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!