De openbare busmaatschappij van Bangkok heeft van het kabinet van Thailand een reddingsboei van 7,5 miljard Thaise baht toegeworpen gekregen

BANGKOK:- Het kabinet van Thailand heeft een voorstel goedgekeurd om aan de openbare busmaatschappij Bangkok Mass Transit Authority, het BMTA 7,516 miljard baht te lenen.

De BMTA heeft een schuld van 132,565 miljard baht opgebouwd, omdat de stijgende brandstofkosten een tol eisen van de exploitant.

De lening om de cashflow te stimuleren zal worden gegarandeerd door het ministerie van Financiën, zo maakte de regeringswoordvoerder, khun Traisulee Traisoranakul bekend.

Volgens het ministerie van Transport heeft BMTA geen cashflow vanwege onvoldoende compensatie voor de verliezen die zijn geleden bij het exploiteren van de openbare busdienst van de hoofdstad.

De inkomsten uit tarieven zijn momenteel lager dan de kosten, die zijn opgedreven door de hoge brandstofprijs.  De tarieven kunnen echter niet worden verhoogd, dus de schuld en rente van de BMTA stijgen. Momenteel herziet de busmaatschappij een rehabilitatieplan om haar schulden aan te pakken.

De toegezegde lening van 7,516 miljard baht zal gaan om de brandstofkosten (2,25 miljard baht), reparatiekosten (1,422 miljard baht) te betalen en de financiële liquiditeit te vergroten (3,844 miljard baht).

Het BMTA verwacht ook dat de lening de rentelast met 180,95 miljoen baht zal verminderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!