De op de luchthavens van Suvarnabhumi, Don Mueang, opgezette veldhospitalen zijn voorzien van 7.000 bedden

~JE MOET JE BENEN NIET VERDER STREKKEN DAN JE BED LANG IS~
(Neem geen onnodig risico)

BANGKOK:- De door de impact van de Covid19 pandemie ongebruikte gebouwen van de luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang zullen worden gebruikt voor het opzetten van veldhospitalen, zei minister van Transport Saksayam Chidchob zondag.

Hij verklaarde dat door de explosieve omvang van de huidige Covid19 situatie, een groot aantal patiënten op behandeling moest wachten, als reactie daarop worden er 7.000 bedden in deze luchthaven gebouwen neergezet.

Hij zei dat de regering de laatste hand heeft gelegd aan Airports of Thailand (AOT) voor tijdelijke verhuur.  Ook loopt de huurovereenkomst voor het Bussarakham-ziekenhuis in Impact Muang Thong Thani in de provincie Nonthaburi in augustus af.

De AOT was genegen om de gebouwen van de luchthavens die momenteel niet in gebruik waren ter ondersteuning van de veldhospitalen aan te bieden.

Het veldhospitaal van Suvarnabhumi Airport zal worden ontwikkeld tot gebieden op de tweede verdieping als artsenpraktijken, met IC-kamers, terwijl de derde en vierde verdieping ruimtes worden voor patiënten van de groene en gele categorie.  Het zal rond augustus opengaan voor gebruik, wat zal samenvallen met het aflopen van de huurovereenkomst van Bussarakham Impact Muang Thong Thani Hospital.

Het ziekenhuis op de luchthaven Suvarnabhumi zal meer dan drie keer het aantal patiënten in het Bussarakham-ziekenhuis kunnen huisvesten.

Daarnaast is Don Mueang Airport bezig met het voorbereiden van magazijngebouw gebied 4 om een ​​veldhospitaal op te zetten dat plaats biedt aan ongeveer 2.000 bedden voor patiënten met milde symptomen (groene categorie).

Khun Nitinai Sirismatthakarn, president van AOT, onthulde dat AOT zich voorbereidt om een ​​magazijngebouw te openen dat zal worden ingericht als veldhospitaal om Covid-19-patiënten te ondersteunen volgens het overheidsbeleid.  Het magazijngebouw is circa 16.000-18.000 vierkante meter groot en biedt plaats aan circa 2.000 bedden.

Het gebouw ondergaat momenteel een interne schoonmaak omdat het sinds 2006 gesloten is. Zodra de schoonmaak is voltooid, moet er een inspectie plaatsvinden van de elektrische en watersystemen, en extra verlichting, waaronder het maken van een barrière en het voorbereiden van mobiele toiletten en bedden.   Deze accommodate zou vandaag, 12 juli in gebruik worden genomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!