Door beddentekort in ziekenhuizen komen steeds meer Covid19 patiënten thuis aan het einde van hun leven

~HET IS EEN BEGIN ZONDER EINDE~
(Een langdurige klus)

BANGKOK:- Volgens de Bangkok Post sterven er door een tekort aan ziekenhuisbedden steeds meer mensen in hun huis, van wie sommigen niet de mogelijkheid hadden om op Covid19 virus getest te worden .

Een oudere vrouw die in een massagesalon in de wijk Bang Phlat in Bangkok werkte, kreeg hoge koorts en andere ernstige Covid-achtige symptomen en stierf afgelopen vrijdag kort nadat ze was opgenomen, zo meldde Khun Thipjutha Bunnag, Pheu Thai-partijkandidaat voor de gemeenteraad van Bangkok in Bang Phlat Wijk.  

Khun Thipjutha schonk onlangs tien zuurstofgeneratoren voor de thuisbehandelingen voor Covid19 patiënten. De zaak van de dode en vermoedelijke Covid-19-patiënt was een van de twee gevallen die ze tot nu toe heeft onderzocht.  Ze ging verder met te zeggen dat de vrouw een paar dagen geleden ziek werd en een Covid19 test wilde doen op een mobiel testvoertuig, maar ze was niet sterk genoeg om lang in de rij te staan.  

“Omdat we nu worden geconfronteerd met een sterke toename van Covid-19-gevallen, kunnen veel zieken en ouderen niet in de rij staan ​​voor Covid-19-tests.  Velen hebben geen andere keuze dan thuis op het verdere ziekteverloop af te wachten.

Als de regering dit probleem niet onmiddellijk aanpakt, zullen we zeker een crisis zien zoals die in India, waar veel mensen op straat stierven”, zo waarschuwde Thipjutha.  Een vrouw uit Myanmar die ervan verdacht wordt het virus te hebben opgelopen, is donderdag dood aangetroffen in haar appartement in Bangkok. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!