De oorlog in Oekraïne verplettert meer dan alléén het Russisch toerisme in Thailand

THAILAND:- Wij hoeven er géén doekjes om te winden, de vooruitzichten voor 2022 voor Thaise bedrijven zien er belabberd uit. De nare gevolgen van de Oekraïense oorlog bedreigen verschillende sectoren van de Thaise economie.  

Het internationale toerisme als geheel wordt bedreigd door de Russische invasie die veel reizigers weerhoudt van traditionele markten, met name Europa.  Het in Manchester gevestigde consortium Exotica zei: “Thailand is op dit moment geen trekpleister.  Vliegtarieven zullen ongetwijfeld stijgen en mensen houden er niet van om aan de andere kant van de wereld te zijn als er echte problemen zijn in Europa.”

En dan is er nog de pandemie!
De Amerikaanse autoriteiten pleiten er sterk voor dat hun burgers Thailand op dit moment vermijden vanwege de hoge infectiepercentages, hoewel de meeste gevallen van de Omicron variant in het binnenland worden overgedragen en de symptomen gering zijn.  Het in Washington gevestigde Center for Disease Control and Prevention heeft Thailand deze week aan de rode lijst toegevoegd.

Hoewel Thailand Rusland geen sancties heeft opgelegd en de directe handel tussen de twee landen op een laag pitje staat (ongeveer één procent van Thailands import en export samen), bezuinigen Russische consumenten op luxeproducten zoals Thais vers fruit en diepgevroren zeevruchten.  Het luchtvervoer tussen Thailand en Rusland is bijna gestopt met regelmatige vluchten die regelmatig worden geannuleerd.  

Nu de internationale olieprijs rond de 140 dollar schommelt en diesel op het punt staat de grens van 30 baht per liter te doorbreken, zijn inflatie en krapte in de toeleveringsketen onvermijdelijk.

Mr. Peyton Enloe, een in Bangkok gevestigde exporteur, zei: “Het vliegen van verse landbouwproducten naar zowel Rusland als Europa hangt af van snelheid en betrouwbare verbindingen. Het is Aeroflot al verboden in de meeste Europese landen te landen”.  Hij voegde eraan toe dat de stijgende brandstofkosten al voor problemen zorgden, aangezien de prijzen voor groothandelaren en detailhandelaren stegen.

Het Thaise Ministerie van Handel heeft aangekondigd dat de inflatie nu 5,28 procent heeft bereikt, wat 13 jaar hoog is en ruim boven de prognoses ligt.  

Khun Chaichan Chareonsuk, voorzitter van de Nationale Raad voor Verladers, zei tegen Al Jazeera: “De geopolitieke situatie, de wereldwijde inflatie, vrachtkosten en de pandemie zijn allemaal zeer zorgwekkend.”  

2022 ZIET ER NIET GOED UIT VOOR THAILAND!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Pattaya Mail 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!