Koninklijke eenheid voor regenopwekking in Noord Thailand boekt succes in het voorkomen van hagelstormen

PHITSANULOK:- De Koninklijke eenheid voor regenopwekking in  Phitsanulok heeft deze week een missie ondernomen om met succes een ​​hagelstorm in de lagere noordelijke regio te stoppen.

Het hoofd van deze eenheid, Khun  Wongsakrit Changpreecha zei dat in Thailand het droge seizoen zich aandient en het weer aan het veranderen is, dus heeft het departement Koninklijke regenopwekking en Landbouwluchtvaart De opdracht gegeven voor operatie in de noordelijke regio.  De eenheid gebruikte daarvoor twee Super King Air 350 vliegtuigen.

De missie was gericht op het stoppen van een hagelstorm met zilverjodideraketten om het neerslaan van ijskristallen in regen te bespoedigen.

De eenheid had eerder met twee vliegtuigen gevlogen in de districten Chat Trakan, Nakhon Thai en Wang Thong.  De operatie was daar zeer succesvol omdat er in het gebied regen was en er geen hagel was en de eigendommen van de mensen schade opliepen, zei hij.

Ondertussen sloegen de eenheden Phitsanulok en Phrae de handen ineen in de provincie Nan voor het zaaien van wolken in het landbouwgebied.

De Phitsanulok-eenheid verwacht in april te beginnen met de koninklijke “wolken maak” operatie in Phitsanulok en acht andere provincies in de lagere noordelijke regio om het droogteprobleem op te lossen, de waterreservoirs te vergroten en bosbranden te blussen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!