De onstabiele registratie-website van de Thaise regering voor vaccins vervangen door die van ziekenhuizen

~UIT DE LUCHT GEGREPEN~
(Uit het niets gegrepen, zonder enige grond)

BANGKOK:- Zoals vele lezers van Olleke Bolleke in Thailand hebben kunnen ervaren was de registratie website voor vaccins een blamage die zijn weerga niet kent. Uw nieuwsbeer hoeft niet inhoudelijk in te gaan op de mankementen die deze website presenteerde, omdat ieder weet dat deze slecht werkte dan wel niet bereikbaar was.

Een persbericht van de Tourism Authority of Thailand bevestigde vandaag de aankondiging van het Department of Disease Control van weer een nieuw Covid-19-vaccinregistratieplan voor buitenlanders.

Nadat de Thailand Intervac-website minder dan een maand geleden werd gelanceerd, werd deze onmiddellijk geplaagd door datalekken, het blootleggen van alle persoonlijke gegevens van gebruikers en talloze problemen met aanmeldingen.  

Het ministerie van Volksgezondheid en de DDC hebben de website nu geschrapt en adviseren buitenlanders om zich vooraf te registreren voor vaccinatie bij aangewezen ziekenhuizen.

De eerste fase van vaccinregistratie staat alleen open voor buitenlanders die ouder zijn dan 60 jaar of die lijden aan een van de 7 chronische ziekten die als risicovol worden beschouwd, waaronder obesitas, diabetes, beroerte, chronische luchtweg- of nierziekte, coronaire hartziekte en kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan.  Degenen met een van deze aandoeningen zullen een bewijs moeten overleggen dat niet ouder is dan een jaar om het vaccin te ontvangen.

Op dit moment zijn er slechts 2 ziekenhuizen vermeld voor preregistratie, waarvan uw nieuwsbeer al iets geschreven heeft en de volgende ronde van vaccinregistratie gepland is voor augustus.  Ze bieden alleen Sinovac- en AstraZeneca-vaccins aan.

Phyathai 2 Hospital zal tussen 12 en 16 juli van 9.00 uur tot 12.00 uur een Google-formulier vrijgeven, alleen waar in aanmerking komende buitenlanders een AstraZeneca-vaccin kunnen aanvragen.  Succesvolle registranten ontvangen binnen 24 uur een bevestiging per sms.  De inentingen worden gratis gegeven tussen 19 en 30 juli. Afspraken zijn niet wijzigbaar.

Phyathai 2 Hospital: Vul het ONLINE FORMULIER  in tussen 12 en 16 juli, dagelijks van 9u tot 12u.  BEZOEK DE WEBSITE van het ziekenhuis voor meer informatie.  •

Nadat de vaccinregistratie is gesloten, gaat het Samitivej Sukhumvit-ziekenhuis in augustus open voor preregistratie.

Voor Samitivej Sukhumvit-ziekenhuis geldt: E-MAIL het ziekenhuis of bel (02) H 022.2222.  

Na ontvangst van alle details bellen de ziekenhuizen de aanvrager voor het maken van een afspraak.  Neem voor meer informatie contact op met het Department of Disease Control via e-mail of door te bellen naar (02) H 590.3832 of (02) 590.3836.  ook:

Zodra mensen met medische aandoeningen of ouder dan 60 vaccins krijgen, zal de volgende fase van vaccinatie zijn voor mensen onder de 60. Details moeten nog worden uitgewerkt voor deze fase van de uitrol van het vaccin.  Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een lijst met uitzonderingen voorgesteld voor consulaire ambtenaren, diplomaten en medewerkers van internationale organisaties waarmee rechtstreeks contact zal worden opgenomen om vaccins toe te dienen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!