De olieramp in Rayong leidt tot de annulering van 4.000 hotelkamers op Samet

KOH SAMET:- De hotelketens en horecamedewerkers klaagden dat het olielek in Rayong het toeristische sentiment in het toeristenoord Koh Samet significant temperde en dringen er bij de regering op aan de schade zo snel mogelijk te beperken.

Koh Samet, net voor de kust van Rayong, heeft gisteren olievlekken op zijn stranden gezien als gevolg van een breuk in de pijpleiding onder water.  De pijpleiding is eigendom van de Star Petroleum Refining Company.

In het afgelopen weekend bereikte de olievlek de kust van Mae Rampueng in Rayong.  Volgens lokale nieuwsberichten gaat het grootste deel van de olie nu naar Ao Prao, een kleine baai op het eiland Samet.

De horeca, die al zwaar is getroffen door de pandemie, zegt dat de olieramp de toeristenaantallen op het eiland verder uitholt.

Khun Sarinthip Tupmongkholsup, voorzitter van de Toeristische vereniging van Koh Samet, vertelde tegen verslaggevers dat de regering de verantwoordelijkheid in deze kwestie moet nemen en haar uiterste best moet doen om de teersmurrie zo snel mogelijk op te ruimen.

“ Ook Star Petroleum moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen.  De impact van deze enorme olie mag niet alleen aan de lokale bevolking worden overgelaten.”

Khun Sarinthip zei dat de olieramp ongeveer 150 hotels heeft getroffen, waaronder 4.000 annuleringen van kamerboekingen

“Niemand heeft nog iets gezegd over de remedies of ambtenaren gestuurd om het gebied te inspecteren of mensen die hier last van hebben gehad”, zei Sirinthip.

Mongkolkit Suksintharanon, de leider van de Thaise Sriwilai-partij, vertelde verslaggevers tijdens zijn bezoek aan het eiland dat hij de regering in Bangkok zal informeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Natcha Patanasophon
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Thaienquirer.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!